Jumat, 29 Juli 2011

Μαγιά Ποιότητας που έχει υποστεί ζύμωση σόγιας, του tempeh








Tempeh είναι μια ζύμωση τροφίμων τυπικό της Ινδονησίας. Tempeh γίνεται από τη σόγια τρέφονται μαγιά και αποθηκεύονται για περίπου 2 ημέρες. Tempe έτοιμα για μαγείρεμα. Tempe έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και την πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών (αθηροσκλήρωση, η στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος, κ.λπ.). Σε Tempe Επιπλέον περιέχουν επίσης αντιβακτηριακές ουσίες που προκαλούν διάρροια, μείωση της χοληστερόλης του αίματος, αποτρέποντας τις καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, και άλλες. Τα θρεπτικά σύνθεση των Τεμπών και τα δύο επίπεδα των πρωτεϊνών, λίπους και υδατανθράκων δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με σόγια. Ωστόσο, λόγω του πεπτικά ένζυμα που παράγονται από μύκητες tempeh, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και στα Τέμπη για να είναι πιο εύπεπτο στο σώμα από αυτό που διαπιστώθηκε στη σόγια. Ως εκ τούτου, tempeh είναι πολύ καλό για να δοθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (από βρέφη μέχρι τους ηλικιωμένους), γι 'αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί η τροφή όλων των ηλικιών. Σε σύγκριση με σόγια, υπάρχουν μερικά πράγματα που ωφελούν σε Τέμπη. Χημικά μπορεί να δει κανείς από την αύξηση των επιπέδων των διαλυμένων στερεών, διαλυμένο άζωτο, ελεύθερα αμινοξέα, τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, την πεπτικότητα, τις τιμές αποτελεσματικότητας σε πρωτεΐνες, καθώς και το σκορ της πρωτεΐνης. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά Tempe πιο εύπεπτο, απορροφάται, και χρησιμοποίησε το σώμα σε σύγκριση με εκείνη της σόγιας. Έχει αποδειχθεί σε βρέφη και παιδιά κάτω των πέντε ετών με τον υποσιτισμό και τη χρόνια διάρροια. Με την παροχή tempeh, αύξηση του σωματικού βάρους θα αυξήσει τον υποσιτισμό και διάρροια για να θεραπευτούν σε κανέναν χρόνο. Επεξεργασία σόγια σε tempeh θα μειώσει τα επίπεδα της raffinosa και stakiosa, η οποία είναι μια ένωση που προκαλεί τα συμπτώματα του μετεωρισμός (φούσκωμα της κοιλιάς). Υψηλής διατροφικής ποιότητας που επιτρέπει την προσθήκη tempeh tempeh να βελτιωθεί η ποιότητα των σιτηρών και κονδύλων. Καθημερινά πιάτο φαγητό που αποτελείται από ρύζι, καλαμπόκι, ή tiwul θα αυξήσει την ποιότητα της διατροφής, όταν προστίθεται tempeh. Ένα κομμάτι της τηγανητό Τεμπών (50 γραμμάρια) είναι επαρκής για να βελτιώσει τη θρεπτική αξία των 200 g ρύζι. Τρόφιμα-tempeh μείγμα του ρυζιού, καλαμποκιού, tempeh, μανιόκα, tempeh, σε αναλογία 7:03, είναι αρκετά καλή για να δίνεται σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Λιπαρό οξύ Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης tempeh, υπάρχει μια τάση για αύξηση του βαθμού ακορεστότητας του λίπους. Έτσι, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, PUFA) αυξήθηκαν στον αριθμό. Κατά τη διαδικασία αυτή παλμιτικό οξύ και το λινελαϊκό οξύ μειώθηκε ελαφρά, ενώ η αύξηση σημειώθηκε σε ελαϊκό οξύ και το λινολενικό οξύ (λινολενικό οξύ δεν είναι παρούσα στη σόγια). Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν μια μείωση των επιπέδων της στον ορό περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, έτσι ώστε να μπορούν να εξουδετερώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των στερολών στο σώμα.
Βιταμίνη Δύο ομάδες των βιταμινών που περιέχονται στα Τέμπη, η οποία είναι διαλυτή στο νερό (βιταμίνη του συμπλέγματος Β) και λιποδιαλυτές (βιταμίνες A, D, E και Κ). Tempe είναι μια πηγή της βιταμίνης Β, με τεράστιες δυνατότητες. Τύποι βιταμίνες που περιέχονται στα Τέμπη, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), παντοθενικό οξύ, νικοτινικό οξύ (νιασίνη), βιταμίνη B6 (πυριδοξίνη) και Β12 (κυανοκοβαλαμίνη). Η βιταμίνη B12 βρίσκεται συνήθως στα ζωικά προϊόντα και δεν βρίσκονται σε φυτικές τροφές (λαχανικά, φρούτα και δημητριακά), αλλά tempeh tempeh περιέχουν βιταμίνη Β12, οπότε η μόνη πιθανή πηγή βιταμινών από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης Β12 είναι πιο εντυπωσιακή στην κατασκευή του tempeh? Βιταμίνης Β12 δραστηριότητα αυξήθηκε σε 33 φορές κατά τη διάρκεια της ζύμωσης της σόγιας, περίπου 8-47 φορές ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη 4-14 φορές, νιασίνη 2-5 φορές, 2 -3 φορές βιοτίνη, φολικό οξύ 4-5 φορές, και το παντοθενικό οξύ 2-φορές. Αυτή η βιταμίνη δεν παράγεται από μύκητες tempeh, αλλά από βακτηριακή ρύπους, όπως Klebsiella pneumoniae και Citrobacter freundii. Τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στο tempeh κυμάνθηκαν 1,5 έως 6,3 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια αποξηραμένων tempeh. Το ποσό αυτό ήταν σε θέση να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου ανά ημέρα της βιταμίνης Β12. Με την παρουσία της βιταμίνης Β12 στο tempeh, οι χορτοφάγοι δεν χρειάζεται να αισθάνονται ανησυχούν για την έλλειψη της βιταμίνης Β12, εφ 'όσον αφορούν την tempeh στο καθημερινό μενού.
Ορυκτό Tempe περιέχει μακρο-και μικρο μέταλλα σε επαρκείς ποσότητες. Το ποσό των ορυκτών σιδήρου, χαλκού και ψευδαργύρου, αντίστοιχα, 9,39? 2,87 και 8,05 mg ανά 100 g tempeh. Μούχλα tempeh μπορεί να παράγει ένζυμα που θα περιγράφει fitase το φυτικό οξύ (η οποία δεσμεύει διάφορα μεταλλεύματα) να φώσφορο και ινοσιτόλη. Με την κατανομή των φυτικό οξύ, ορισμένα μέταλλα (όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος) να είναι πιο διαθέσιμο για να χρησιμοποιηθεί στο σώμα.
Αντιοξειδωτικά Μέσα αντιοξειδωτικό Τεμπών βρέθηκαν, επίσης, μια ουσία με τη μορφή του ισοφλαβόνες. Όπως και οι βιταμίνες C, E, και τα καροτενοειδή, οι ισοφλαβόνες, επίσης, ένα αντιοξειδωτικό που απαιτείται από το σώμα για να σταματήσει η αντίδραση των ελεύθερων ριζών. Στη σόγια υπάρχουν τρεις τύποι ισοφλαβόνες, daidzein δηλαδή, glisitein, και genistein. Σε Tempe, εκτός από τους τρεις τύπους ισοφλαβόνες περιέχονται, επίσης, ένα αντιοξειδωτικό παράγοντα ΙΙ (6,7,4-trihydroxy isoflavone), η οποία έχει την πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες από ό, τι οι ισοφλαβόνες της σόγιας. Αυτά τα αντιοξειδωτικά συντίθενται κατά τη διαδικασία ζύμωσης της σόγιας σε tempeh από βακτήρια Micrococcus luteus και Coreyne βακτήριο. Η γήρανση (γήρανση) μπορεί να εμποδιστεί, όταν η τροφή καταναλώνεται καθημερινά περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά. Επειδή tempeh είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Η έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσε ότι genestein και τα φυτοοιστρογόνα που βρέθηκαν στο tempeh ήταν σε θέση να αποτρέψει προστάτη και του καρκίνου του μαστού.
Η ποιότητα των Τεμπών επηρεάζεται έντονα από τη μαγιά που χρησιμοποιείται. Αν η μαγιά που χρησιμοποιείται είναι η μαγιά της καλής ποιότητας, τότε η παραγόμενη tempeh θα είναι επίσης καλό για την υγεία μας. Παράγουμε τα καλύτερα tempeh μαγιά ποιότητα, tempeh μπορεί γρήγορα να ολοκληρωθεί μέσα σε 36 ώρες από τη διοίκηση της μαγιάς και tempeh παράγεται αρωματική. Διατίθεται σε μέγεθος 500 γραμμαρίων US $ 25 τιμή, μεγέθους 1 κιλό US $ 50 τιμών. Για όσους 

(Περιλαμβάνει ναυτιλία)ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν μέσω SMS για να +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar