Jumat, 29 Juli 2011
Квалитет квасца Ферментирани Соја-Темпех
Темпех је ферментисаних намирница типичних за Индонезије. Темпех се прави од соје хранио квасца и чува за око 2 дана. Темпи спреман да се кувано. Темпи има потенцијал да буде употребљено против слободних радикала, који може да успори старење и спречи дегенеративне болести (атеросклероза, коронарне болести срца, дијабетес мелитус, рак, итд.) Поред тога Темпи такође садрже антибактеријске супстанце које изазивају пролив, снижавање холестерола у крви, спречава срчана обољења, повишен крвни притисак и друге. Хранљивих састав Темпе оба нивоа протеина, масти и угљених хидрата није променио много у поређењу са сојом. Међутим, због ензима за варење производе гљивице темпех, протеина, масти и угљених хидрата у Темпи да се лакше вари у телу него код соје. Дакле, темпех је веома добро да буде дато свим старосним групама (од деце до старијих), тако да би се могло назвати храном свих узраста. У поређењу са соја, постоје неке ствари које користи у Темпи. Хемијски се може видети из повећан ниво растворених материја, растворени азота, слободне амино киселине, слободне масне киселине, сварљивост, вредности ефикасности протеина, као и резултат од протеина. Неколико студија су показале да хранљиве материје Темпе лакше вари, апсорбује и користи тело у односу на то у соје. То је показано код одојчади и деце испод пет година са неухрањености и хроничних пролива. Са одредбом темпех, повећање тежине ће се повећати неухрањености и дијареје да се лечи у кратком времену. Обрада соје у темпех ће смањити ниво раффиноса и стакиоса, што је једињење изазива симптоме надутости (надувен стомак). Високу хранљиву квалитета који омогућава додавање темпех темпех да се побољша квалитет житарица и гомољи. Свакодневне исхране јело се састоји од пиринча, кукуруза, или тивул ће повећати квалитет исхране када се дода темпех. Комад пржене Темпи (50 грама) довољно је да се побољша квалитет исхране од 200 г пиринча. Прехрамбени-темпех мешавина пиринча, кукуруза, темпех, тропска биљка, темпех, у 7:3 однос, то је довољно добар да се даје деци испод пет година.
Масне киселине Током процеса ферментације темпех, постоји тенденција да се повећање степена незасицености од масти. Дакле, полинезасићених масних киселина (полинезасићене масне киселине, ПУФАс) повећан у броју. У процесу је палмитинске киселине и линолеинске киселине је незнатно опала, док је повећање дошло у олеинске киселине и линолеинске киселине (линоленска киселина није присутан у соја). Незасићене масне киселине имају смањење утицаја на ниво холестерола у серуму садржаја, тако да може да неутралише негативне ефекте стерола у телу.
Витамин Две групе витамина садржаних у Темпе, који је растворљив у води (комплекс витамина Б) и мастима (витамина А, Д, Е и К). Темпи је извор витамина Б са великим потенцијалом. Врсте витамина садржаних у Темпе, укључујући и витамином Б1 (тиамин), Б2 (рибофлавин), пантотенске киселине, никотинске киселине (ниацин), Витамин Б6 (пиридоксин) и Б12 (цијанокобаламин). Витамин Б12 се обично може наћи у производима животињског порекла и нису се налазе у намирницама биљног порекла (поврће, воће, житарице и), али темпех темпех садрже витамин Б12, па је једини могући извор витамина из биљних намирница. Повећање нивоа витамина Б12 је најупечатљивије у производњи темпех; витамина Б12 активност повећана до 33 пута у току ферментације соје, око 8-47 пута рибофлавина, пиридоксин 4-14 пута, нијацин 2-5 пута, 2 -3 пута биотина, фолне киселине 4-5 пута, и пантотенске киселине 2 пута. Овај витамин се не производи калупе темпех, већ бактеријски загадјивача као што су Клебсиелла пнеумониае и Цитробацтер фреундии. Ниво витамина Б12 у темпех кретао се од 1,5 до 6,3 микрограма на 100 грама сушеног темпех. Овај износ је био у стању да задовољи потребе особи дневно витамина Б12. Уз присуство витамина Б12 у темпех, вегетаријанци не треба да осећају забринутост због недостатка витамина Б12, докле год оне обухватају темпех у дневни мени.
Минерал Темпи садржи макро и микро минерала у довољним количинама. Количина минералних гвожђа, бакра и цинка, односно, 9.39, 2.87, 8.05 и мг на 100 г темпех. Темпех калуп може да произведе ензима којим ће се одредити фитасе пхитиц киселине (која обавезује више минерала) на фосфор и инозитол. Са распадом пхитиц киселине, одређени минерали (као што су гвожђе, калцијум, магнезијум и цинк) буду на располагању искористити тело.
Антиоксиданси Унутар Темпи антиоксиданс такође налази супстанца у облику изофлавона. Као и витамини Ц, Е и каротеноиди, изофлавони такође антиоксиданс који је потребан у телу да заустави реакцију формирања слободних радикала. У соју постоје три врсте изофлавона, даидзеин тј глиситеин и генистеин. У Темпи, поред три врсте изофлавона такође се налазе антиоксиданс фактор ИИ (6,7,4-трихидроки исофлавоне), која је најмоћнији антиоксидантна својства од изофлавона у соји. Ови антиоксиданси су синтетизовани током процеса ферментације соје у темпех бактерије Мицроцоццус лутеус и Цореине бактерија. Старења (старење) може бити инхибиран када храна конзумира свакодневно садржи довољно антиоксиданата. Зато што темпех је добар извор антиоксиданата, конзумирање довољне количине редовно може спречити прерано старење. Истраживање спроведено на Универзитету у Северној Каролини, САД, открили да генестеин и фитоестрогена наћи у темпех била у стању да спречи простате и рака дојке.
Квалитет Темпе је под снажним утицајем квасца се користи. Ако квасац користи се квасац доброг квалитета, онда темпех производе такође ће бити добро за наше здравље. Ми производимо најквалитетније квасац темпех, темпех се може брзо завршен у року од 36 сата од примене квасца и темпех производе мирис. Доступно у величини од 500 грама УС $ 25 цена, величине 1 килограма УС $ 50 цена (укључујући испорука). За оне који су заинтересовани могу контактирати путем СМС-а на +6281252346840, Е-маил: ФерментедСоибеанТемпе@Гмаил.цом
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar