Jumat, 29 Juli 2011
Keyfiyyət maya Soya-Tempeh fermentləşdirilmiş
Tempeh İndoneziya tipik mayalanmış bir qida deyil. Tempeh Soya fed maya hazırlanmış və haqqında 2 gün saxlanılır. Tempe hazır bişirilmiş olmalıdır. Tempe yaşlanma yavaş və degenerativ xəstəlikləri (ateroskleroz, tac ürək xəstəliyi, diyabet, xərçəng və s.) mane ola bilər pulsuz radikalların qarşı istifadə etmək üçün potensial var. Bundan əlavə Tempe da ürək xəstəliyi, hipertansiyon və s. qarşısını almaq, qan xolesterinin azaldılması, ishal səbəb olan antibakterial maddələr ehtiva edir. Tempe və qidalandırıcı tərkibi zülal, yağ və karbohidrat iki səviyyədə soya nisbətən çox dəyişməyib. Lakin, çünki göbələklərin tempeh, zülallar, yağlar və daha asan daha bədəndə həzm etmək Tempe ildə karbohidratlar tərəfindən həzm fermentlərin Soya edib. Buna görə də, tempeh bütün yaş qrupları (yaşlıları uşaqlar qədər) veriləcək çox yaxşıdır, belə ki, bütün yaş ərzaq adlandırmaq olar. Soy müqayisədə, bəzi şeylər Tempe ki fayda var. Kimyəvi onu həll bərk, həll azot, pulsuz amin turşuları, sərbəst yağ turşuları olan SİNDİRİLME, protein səmərəliliyinin dəyərlər, həmçinin protein hesab artan səviyyədə görmək olar. Bir sıra tədqiqatlar soya olduğu müqayisədə qida Tempe daha asan həzm sorulur və bədən istifadə göstərir. Bu qidalanma və xroniki ishal beş altında, körpə və uşaq nümayiş etdirilib. Tempeh təmin ilə kilo heç zaman şəfa tapmaq üçün qidalanma və ishal da artacaqdır. Tempeh daxil Soya Qenerasiya köp əlamətləri (bloated belly) yaradan qarışıq olan raffinosa və stakiosa, səviyyəsinin azaldır. Tempeh tempeh əlavə dənli və kök yumruları keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması üçün imkan verən yüksək keyfiyyətli qida. Tempeh əlavə zaman düyü, qarğıdalı və ya tiwul ibarət gündəlik yemək yeməyi qidalanma keyfiyyəti artacaq. Qızardılmış Tempe (50 qram) bir parça 200 q, düyü və qida keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün kifayət edir. 7:3 nisbətində düyü, qarğıdalı, tempeh, cassava, tempeh ki, ərzaq-tempeh qarışığı, o, beş yaşadək uşaqlar veriləcək kifayət qədər yaxşıdır.
Yağ turşusu Tempeh fermentasiya prosesi zamanı yağ unsaturation dərəcəsi artmasına tendensiyası var. Belə ki, polyunsaturated yağ turşuları (polyunsaturated yağ turşuları, PUFAs) sayı artmışdır. Artırılması olein turşusu və linolenic turşusu (linolenic turşusu soy mövcud deyil) baş halbuki prosesində bu palmitic acid və linoleic acid, bir qədər azalmışdır. Doymamış yağ turşuları serum kolesterol content bir azaldılması effektinə malik, belə ki, bədəndə sterols mənfi təsirlərini neytrallaşdırmaq olar.
Vitamin Su (vitamin A, D, E və K) həll soluble (vitamin B kompleks) və yağ olan Tempe olan vitaminlər iki qrup. Tempe böyük potensialı olan vitamin B mənbəyidir. Vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), pantothenic turşusu, nicotinic turşusu (niacin), vitamin B6 (pyridoxine) və B12 (cyanocobalamin) daxil olmaqla, Tempe olan vitaminlər, növləri. Vitamin B12 ümumi heyvandarlıq məhsulları var və bitki qidalar (tərəvəz, meyvə və dənli) aşkar deyil, lakin tempeh tempeh belə vitamin B12, tərəvəz ərzaq olan vitaminlər yeganə mənbəyi ola bilər. Vitamin B12 səviyyəsinin artması tempeh istehsalında ən parlaq deyil; vitamin B12 fəaliyyəti 8-47 dəfə riboflavin, pyridoxine 4-14 dəfə, niacin 2-5 dəfə, 2, Soya və fermentasiya ərzində 33 dəfə artıb -3 dəfə biotin, folic acid 4-5 dəfə və pantothenic turşusu 2-qat. Bu vitamin qəliblər tempeh tərəfindən, amma bu cür Klebsiella pneumoniae və Citrobacter freundii kimi bakterial çirkləndirici tərəfindən istehsal olunmur. Tempeh vitamin B12 səviyyəsi 1.5 qurudulmuş tempeh 100 qram başına 6.3 micrograms üçün Yerləşdirilən. Bu məbləğ vitamin B12 gün hər bir şəxsin ehtiyaclarını bilmişdir. Tempeh vitamin B12 iştirakı ilə vejetaryen kimi uzun onlar gündəlik menyusunda tempeh cəlb kimi, vitamin B12-nin çatışmazlığı narahat hiss deyil.
Mineral Tempe kifayət miqdarda makro və mikro minerallar var. 2.87 və 100 g tempeh başına 8.05 mg; mineral dəmir, mis, sink, müvafiq olaraq, 9,39 məbləği. Tempeh kif fosfor və inositol üçün fitase phytic turşusu (bir neçə faydalı qazıntılar bağlar olan) outline olan fermentlərin istehsal edə bilər. Phytic turşusu, orqan istifadə etmək üçün daha çox müəyyən faydalı qazıntılar (dəmir, kalsium, maqnezium, sink kimi) və parçalanma ilə.
Antioksidantlar Inside Tempe antioksidan da isoflavones şəklində bir maddə tapılıb. Vitamin C, E, və karotinoidlərin kimi, isoflavones də sərbəst radikal formalaşması reaksiya dayandırmaq üçün bədənin ehtiyac duyduğu bir antioksidan. Soya ildə isoflavones üç növ daidzein yəni glisitein və genistein var. Tempe ildə isoflavones üç növ yanaşı soy ildə isoflavones artıq ən güclü antioksidant xassələrə malik olan bir antioksidan amil II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), yer. Bu antioksidantlar bakteriya Micrococcus luteus və Coreyne bakteriya ilə tempeh daxil Soya və fermentasiya prosesi sintez olunur. Gündəlik istehlak ərzaq kifayət qədər antioksidant var zaman Əleyhdarý (qocalma) inhibe bilər. Tempeh antioksidantların yaxşı mənbəyi, kifayət miqdarda istehlak Çünki mütəmadi olaraq erkən yaşlanmağın qarşısını kömək edə bilər. Şimali Karolina Universiteti, ABŞ, aparılan tədqiqat genestein və tempeh aşkar phytoestrogens prostat və döş xərçənginin qarşısını almaq iqtidarında idi ki, tapılmadı.
Tempe keyfiyyəti istifadə olunan mayalar güclü təsir edir. Istifadə olunan mayalar yaxşı keyfiyyət maya, onda istehsal tempeh da sağlamlıq üçün yaxşı olacaq. Biz ən keyfiyyətli maya tempeh istehsal tempeh tez maya və tempeh rəhbərliyi 36 saat ərzində aparıla bilər ətirli istehsal. Ölçüsü Available 500 qram ABŞ $ 25 qiymət, ölçüsü 1 kiloqram 50 ABŞ dolları qiyməti (göndərmə daxildir). Isteyenlere üçün +6281252346840 SMS vasitəsilə əlaqə saxlayın Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar