Jumat, 29 Juli 2011
Kakovost kvas Fermentirane sojino-Tempeh
Tempeh je fermentirana hrana značilen za Indonezijo. Tempeh je narejen iz soje kvasovk krmijo in shrani za približno 2 dni. Tempe pripravljeni, da se kuhana. Tempe ima potencial, da je treba uporabiti pred prostimi radikali, ki lahko upočasni staranje in preprečevanje degenerativnih bolezni (ateroskleroza, koronarne srčne bolezni, sladkorna bolezen, rak, itd). V Tempe Poleg tega vsebuje tudi antibakterijske snovi, ki povzročajo diarejo, znižanje holesterola v krvi, preprečuje bolezni srca, visok krvni tlak, in drugi. Hranil sestava tempe obeh ravni beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov, ni bistveno spremenila v primerjavi s sojo. Vendar zaradi prebavnih encimov, ki jih tempeh glive, beljakovine, maščobe in ogljikovih hidratov v Tempe, da se lažje prebavi v telesu kot pri soji. Zato, tempeh je zelo dobro, da je treba dati za vse starostne skupine (od dojenčkov do starejših), tako da bi lahko imenovali hrano vseh starosti. V primerjavi z soje, obstaja nekaj stvari, ki koristijo v Tempe. Kemično je razvidno iz povečane ravni raztopljenih trdnih snovi, raztopljeni dušik, free amino kislin, proste maščobne kisline, prebavljivost, vrednote učinkovitost beljakovin, kot tudi rezultat beljakovin. Številne študije so pokazale, da hranila tempe lažje prebavi, absorbira, ter uporablja telo v primerjavi s tisto pri soje. Dokazano je bilo pri dojenčkih in otrocih mlajših od pet let z podhranjenosti in kronično drisko. Z zagotavljanjem tempeh, bo telesne mase poveča podhranjenosti in diareje, da jih pozdravite v nobenem trenutku. Predelava soje v tempeh bo zmanjšala raven raffinosa in stakiosa, ki je spojina povzroča simptome napenjanje (bloated trebuh). Visoka hranilne vrednosti, ki omogoča dodajanje tempeh tempeh za izboljšanje kakovosti žit in gomoljev. Daily hrane jed sestavljena iz riža, koruze, ali tiwul bo povečalo kakovost prehrane, ko dodane tempeh. Kos ocvrtega tempe (50 gramov), je dovolj, da izboljša hranilna vrednost 200 g riža. Živila, tempeh mešanica riž, koruza, tempeh, cassava, tempeh, v razmerju 07:03, je dovolj dober, da je treba dajati otrokom mlajših od pet let.
Maščobnih kislin Med tempeh proces fermentacije, obstaja težnja, da povečanje stopnje nenasičenosti od maščobe. Torej, večkrat nenasičenih maščobnih kislin (polinenasičenih maščobnih kislin, PUFAs) povečala število. V procesu je palmitinske kisline in linolne kisline nekoliko zmanjšal, medtem ko povečanja je prišlo v oleinske kisline in linolenske kisline (linolenska kislina ni prisotna v soje). Nenasičene maščobne kisline imajo učinek na znižanje na vsebino serum holesterol, tako da lahko nevtralizirajo negativne učinke sterolov v telesu.
Vitamin Dve skupini vitaminov, vsebovane v Tempe, ki je topna v vodi (vitamin B kompleks) in maščobo topne (vitamini A, D, E in K). Tempe je vir vitamina B, ki ima velik potencial. Vrste vitaminov v Tempe, tudi vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), pantotensko kislino, nikotinsko kislino (niacin), vitamin B6 (piridoksin) in B12 (cianokobalamin). Vitamin B12 je pogosto najdemo v živalskih proizvodov in se ne najdemo v rastlinskih živilih (zelenjava, sadje, in zrna), vendar tempeh tempeh vsebuje vitamin B12, tako da je edini potencialni vir vitaminov iz rastlinskih živil. Povečanje ravni vitamina B12, je najbolj presenetljivo pri izdelavi tempeh, vitamina B12 aktivnost poveča na 33-krat med fermentacijo soje, kar je približno 8-47 krat riboflavin, piridoksin 4-14 krat, niacin 2-5 krat, 2 -3 krat biotin, folna kislina 4-5 krat, pantotensko kislino in 2-krat. Ta vitamin se ne proizvaja tempeh plesni, vendar z bakterijsko onesnaževalcev, kot so Klebsiella pneumoniae in Citrobacter freundii. Ravni vitamina B12 v tempeh znašala 1,5-6,3 mikrogramov na 100 gramov posušene tempeh. Ta znesek je lahko zadovoljili potrebe osebo na dan vitamina B12. Z prisotnost vitamina B12 v tempeh, vegetarijanci ni treba povzročajo skrbi pomanjkanje vitamina B12, dokler se pri tem tempeh v dnevnem meniju.
Mineral Tempe vsebuje makro in mikro mineralov v zadostnih količinah. Količina železa mineral, baker, cink in, oziroma, 9,39, 2,87 in 8,05 mg na 100 g tempeh. Tempeh plesni lahko proizvajajo encime, ki bo orisal fitase fitinske kisline (ki se veže več mineralov), da fosforja in inozitol. Z razčlenitev fitinske kisline, nekaterih mineralov (kot so železo, kalcij, magnezij, cink in), ki se več na voljo, da bi se uporabljale telo.
Antioksidanti Inside Tempe antioksidant najti tudi snov, v obliki izoflavonov. Tako kot vitamini C, E in karotenoidi, izoflavonov tudi antioksidant, ki jih potrebuje telo za ustavitev reakcije tvorbo prostih radikalov. V soja obstajajo tri vrste izoflavoni, daidzein to, glisitein, in genistein. V Tempe, so poleg treh vrst izoflavonov vsebuje tudi antioksidant faktor II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), ki je najmočnejši antioksidant lastnosti kot izoflavoni iz soje. Ti antioksidanti so sintetizirani med procesom fermentacije iz soje v tempeh bakterije Micrococcus luteus in Coreyne bakterije. Aging (staranje), je lahko zaviral, ko zaužite hrane dnevno vsebuje dovolj antioksidantov. Ker tempeh je dober vir antioksidantov, uživanje zadostne količine lahko redno pomaga pri preprečevanju prezgodnjega staranja. Raziskava na Univerzi v North Carolina, Združene države Amerike, ugotovila, da je bil genestein in fitoestrogene najdemo v tempeh mogli preprečiti prostate in raka dojke.
Kakovost tempe močno vpliva uporablja kvas. Če se uporablja kvas je kvas dobre kakovosti, potem bo proizvedeno tempeh prav tako dobro za naše zdravje. Izdelujemo najboljše kakovosti tempeh kvas lahko, tempeh hitro končana v roku 36 ur od uprave kvasa in tempeh proizvaja dišeče. Na voljo v velikosti 500 gramov 25 USD cena, velikost 1 kilogram US $ 50 cene, (Vključuje ladijski promet). Za tiste, zainteresirani lahko kontaktirate preko SMS +6281252346840, E-pošta: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar