Jumat, 29 Juli 2011
Drożdży jakości fermentowane sojowy-tempeh
Tempeh to sfermentowane jedzenie typowe dla Indonezji. Tempeh wykonana jest z soi podawany drożdży i przechowywane przez 2 dni. Tempe gotowy do gotowania. Tempe ma potencjał, aby być przed wolnymi rodnikami, które może spowolnić starzenie i zapobiegania chorób degeneracyjnych (miażdżyca, choroba wieńcowa, cukrzyca, rak, itd.). W Tempe Ponadto zawierają także substancje antybakteryjne, które powodują biegunkę, obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom serca, nadciśnienia tętniczego i innych. Składników odżywczych w tem oba poziomy białka, tłuszczu, węglowodanów i nie zmieniła się znacznie w porównaniu z soi. Jednak ze względu na enzymy trawienne produkowane przez tempeh grzyby, białka, tłuszcze i węglowodany w Tempe być łatwiej trawione w organizmie niż ta spotykana w soi. Dlatego, tempeh jest bardzo dobra należy podać dla wszystkich grup wiekowych (od dzieci do osób starszych), więc może być nazywany żywności w każdym wieku. W porównaniu z soi, są pewne rzeczy, które korzystają w Tempe. Chemicznie można zauważyć, od zwiększenia stężenia substancji rozpuszczonych, azotu rozpuszczonego, wolne aminokwasy, wolnych kwasów tłuszczowych, strawności, wartości wydajności białka, jak również gości z białka. Liczne badania wykazały, że składniki odżywcze tem łatwiej trawione, wchłaniane i wykorzystane ciała w porównaniu do tego w soi. Wykazano u niemowląt i dzieci poniżej pięciu lat z powodu niedożywienia i biegunki przewlekłe. Ze świadczeniem tempeh, przyrost masy ciała wzrośnie niedożywienie i biegunka, aby się leczył w żadnym momencie. Przetwarzania soi w tempeh zmniejszy poziom raffinosa i stakiosa, który jest związkiem powodując objawy wzdęcia (wzdęcia brzucha). Wysokiej jakości odżywczej, które pozwala na dodawanie tempeh tempeh do poprawy jakości zbóż i bulw. Codziennie danie żywności składające się z ryżu, kukurydzy, lub tiwul podniosą jakość żywienia po dodaniu tempeh. Kawałek smażonego Tempe (50 gramów) jest wystarczający do poprawy jakości odżywczej z 200 g ryżu. Środki spożywcze-tempeh mieszanka ryżu, kukurydzy, tempeh, maniok tempeh, w stosunku 07:03, to jest wystarczająco dobre, aby stosować u dzieci poniżej pięciu lat.
Kwasów tłuszczowych Podczas procesu fermentacji tempeh, występuje tendencja do wzrostu stopnia nienasycenia tłuszczu. Tak więc, wielonienasycone kwasy tłuszczowe (wielonienasycone kwasy tłuszczowe, PUFA) zwiększyła się liczba. W procesie jej kwas palmitynowy i kwas linolowy nieznacznie spadła, natomiast wzrost nastąpił w kwas oleinowy i kwas linolenowy (kwas linolenowy nie jest obecne w soi). Nienasycone kwasy tłuszczowe mają działanie obniżające zawartość cholesterolu w surowicy, więc może neutralizować negatywny wpływ steroli w organizmie.
Witamina Dwie grupy witamin zawartych w Tempe, który jest rozpuszczalny w wodzie (witaminy z grupy B) i rozpuszczalne w tłuszczach (witaminy A, D, E i K). Tempe jest źródłem witaminy B z olbrzymim potencjałem. Rodzaje witamin zawartych w Tempe, w tym witaminy B1 (tiaminy), B2 (ryboflawinę), kwas pantotenowy, kwas nikotynowy (niacyna), witamina B6 (pirydoksyna) i B12 (cyjanokobalamina). Witamina B12 jest powszechnie w produktach pochodzenia zwierzęcego i nie są w produktach pochodzenia roślinnego (warzywa, owoce i ziarna), ale tempeh tempeh zawierają witaminy B12, więc jedyne potencjalne źródło witamin z spożywczych warzyw. Wzrost poziomu witaminy B12 jest najbardziej uderzające w produkcji tempeh, witaminy B12 działalności wzrósł do 33 razy podczas fermentacji soi, około 8-47 razy ryboflawina, pirydoksyna 14/04 razy, niacyna 2-5 razy, 2 -3 razy biotyna, kwas foliowy 4-5 razy, i kwas pantotenowy 2-krotnie. Witamina ta nie jest produkowany przez tempeh formy, ale zakażeń bakteryjnych, takich jak Klebsiella pneumoniae i Citrobacter freundii. Poziomy witaminy B12 w tempeh wahała się od 1,5 do 6,3 mikrogramów na 100 g suszonych tempeh. Kwota ta była w stanie zaspokoić potrzeby osoby dziennie witaminy B12. Dzięki obecności witaminy B12 w tempeh, wegetarianie nie muszą czuć się zaniepokojony brakiem witaminy B12, o ile wiążą się one z tempeh w codziennym menu.
Mineralny Tempe zawiera makro i mikro minerały w odpowiednich ilościach. Ilość żelaza mineralnych, miedź i cynk, odpowiednio, 9,39, 2,87 i 8,05 mg na 100 g tempeh. Formy tempeh może produkować enzymy, które przedstawi fitase kwas fitynowy (co wiąże się kilka minerałów) do fosforu i inozytol. Z podziałem kwas fitynowy, niektóre minerały (np. żelazo, wapń, magnez i cynk) jest bardziej dostępna do wykorzystania ciała.
Przeciwutleniacze Przeciwutleniacz Tempe Wewnątrz także znaleziono substancję w postaci izoflawonów. Podobnie jak witaminy C, E i karotenoidy, izoflawony również antyoksydantem, który jest niezbędny w organizmie w celu zatrzymania reakcji wolnych rodników. W soi występują trzy rodzaje izoflawonów, daidzeina tj. glisitein i genisteiny. W Tempe, oprócz trzech rodzajów izoflawony zawarte są też przeciwutleniacze czynnikiem II (6,7,4-trihydroksy izoflawonów), który najbardziej silne właściwości antyoksydacyjne niż w soi izoflawony. Te przeciwutleniacze są syntetyzowane w procesie fermentacji soi w tempeh przez bakterie Micrococcus luteus i bakterii Coreyne. Aging (starzenia się) może być wstrzymany, jeśli żywność, spożywane codziennie, zawiera wystarczającą ilość antyoksydantów. Ponieważ tempeh jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, Spożywanie wystarczającej ilości regularnie może pomóc w zapobieganiu przedwczesnemu starzeniu się. Badania przeprowadzone na University of North Carolina, Stany Zjednoczone, że genestein i fitoestrogeny znaleźć w tempeh była w stanie zapobiec prostaty i raka piersi.
Jakość tem jest pod silnym wpływem drożdży. Jeśli używane drożdży drożdży dobrej jakości, a następnie produkowane tempeh będą również dobre dla naszego zdrowia. Produkujemy najlepsze tempeh drożdży jakości, tempeh może być szybko zakończona w ciągu 36 godzin od administracji drożdży i tempeh produkowane pachnące. Dostępny w rozmiarach 500 gramów 25 USD cena, rozmiar 1 kilogram 50 USD cen, (obejmuje koszty wysyłki). Dla zainteresowanych może skontaktować się za pośrednictwem SMS +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar