Jumat, 29 Juli 2011
Kvalita kvasnice fermentované sójové, Tempeh
Tempeh je kvasil jedla typická pre Indonéziu. Tempeh je vyrobená zo sójových bôbov kvasníc kŕmil a uložená po dobu asi 2 dni. Tempe pripravený na varenie. Tempe má potenciál byť používaný proti voľným radikálom, ktoré môžu spomaliť starnutie a prevenciu degeneratívnych ochorení (ateroskleróza, ischemická choroba srdca, diabetes mellitus, rakovina, atď.) Okrem Tempe tiež obsahujú antibakteriálne látky, ktoré spôsobujú hnačky, zníženie cholesterolu v krvi, prevencia srdcových chorôb, vysoký krvný tlak a ďalšie. Nutričné zloženie Tempe aj množstvo bielkovín, tukov, sacharidov a príliš nezmenila oproti sóje. Avšak, pretože tráviace enzýmy produkované hubami, tempeh, bielkoviny, tuky, sacharidy a v Tempe, aby sa ľahšie stráviteľné v tele, ako je tomu v sóji. Preto, tempeh je veľmi dobré mať pre všetky vekové skupiny (od nemluvniat po seniorov), tak to by sa dalo nazvať jedlo všetkých vekových kategórií. V porovnaní s sóje, tam sú niektoré veci, ktoré prospievajú v Tempe. Chemicky je vidieť zo zvýšenej hladiny rozpustených látok, rozpustený dusík, voľné aminokyseliny, voľné mastné kyseliny, stráviteľnosť, hodnoty bielkovín účinnosť, rovnako ako skóre bielkovín. Niekoľko štúdií ukázalo, že živiny Tempe ľahšie stráviteľné, vstrebáva a využíva telo v porovnaní so, že v sóji. Bolo dokázané u dojčiat a detí do piatich rokov s podvýživou a chronickej hnačky. S poskytovaním tempeh, bude zvýšenie telesnej hmotnosti podvýživou a hnačky, aby sa liečil v žiadnej dobe. Spracovanie sójových bôbov na tempeh zníži úroveň raffinosa a stakiosa, čo je zmes spôsobujúce príznaky nadúvanie (nafúknuté brucho). Vysoko nutričná kvality, ktorá umožňuje pridanie tempeh tempeh k zlepšeniu kvality obilnín a hľúz. Denná strava sa skladá z misky ryže, kukurice, alebo tiwul zvýši kvalitu výživy pri pridaní tempeh. Kus vyprážané Tempe (50 gramov) stačí na zlepšenie nutričnej hodnoty na 200 g ryže. Potraviny, tempeh zmes ryža, kukurica, tempeh, maniok, tempeh, v pomere 7:03, to je dosť dobrý, aby sa u detí do piatich rokov.
Mastných kyselín Počas procesu fermentácie tempeh, je tendencia k zvýšeniu stupňa nenasýtenosti tuku. Tak, polynenasýtených mastných kyselín (polynenasýtené mastné kyseliny, PUFA) sa zvýšil počet. V procese je kyselina palmitová a kyselina linolová mierne poklesli, zatiaľ čo nárast zaznamenal kyseliny olejovej a linoleovej kyseliny (kyselina linolenová nie je v sóji). Nenasýtené mastné kyseliny majú vplyv na zníženie hladiny cholesterolu v obsahu, tak to môže neutralizovať negatívne účinky sterolov v tele.
Vitamín Dve skupiny vitamínov obsiahnutých v Tempe, ktorý je rozpustný vo vode (vitamín B komplex) a rozpustné v tukoch (vitamíny A, D, E a K). Tempe je zdrojom vitamínu B s obrovským potenciálom. Typy vitamínov obsiahnutých v Tempe, vrátane vitamínu B1 (tiamín), B2 (riboflavín), kyselinu pantoténovú, kyselinu nikotínovú (niacín), vitamín B6 (pyridoxín) a B12 (kyanokobalamín). Vitamín B12 sa bežne vyskytujú v potravinách živočíšneho pôvodu a nie sú nájdené v rastlinných produktoch (zelenina, ovocie a obilie), ale tempeh tempeh obsahujú vitamín B12, a tak jediným možným zdrojom vitamínov z rastlinných potravín. Zvýšenie hladiny vitamínu B12 je najnápadnejšie pri výrobe tempeh, vitamín B12 aktivita vzrástla na 33 krát počas kvasenia sójových bôbov, čo je asi 8-47 krát riboflavín, pyridoxín 4-14 krát, niacín 2-5 krát, 2 -3 časy biotín, kyselina listová 4-5 krát, a kyselinu pantoténovú 2-krát. Tento vitamín je nevyrába plesňami tempeh, ale bakteriálne kontaminanty, ako sú Klebsiella pneumoniae a Citrobacter freundii. Hladiny vitamínu B12 v tempeh rozmedzí 1,5 až 6,3 mikrogramov na 100 gramov sušených tempeh. Táto suma bola schopná splniť požiadavky na osobu a deň vitamínu B12. Díky přítomnosti vitaminu B12 v tempeh, vegetariáni nemusí cítit obavy z nedostatku vitaminu B12, tak dlouho, dokud se týkají tempeh ve denního menu.
Minerálne Tempe obsahuje makro a mikro minerály v dostatočnom množstve. Množstvo minerálne železo, meď a zinok, respektíve 9,39, 2,87 a 8,05 mg na 100 g tempeh. Tempeh plesne môžu produkovať enzýmy, ktoré sa bude prehľad fitase kyseliny fytovú (ktorý sa viaže niekoľko minerálov) na fosfor a inozitol. Pri zrútení kyseliny fytovú, niektoré minerály (napr. železo, vápnik, horčík a zinok), ktoré majú byť viac k dispozícii pre využitie v tele.
Antioxidanty Vnútri Tempe antioxidant nachádza aj látky vo forme izoflavónov. Rovnako ako vitamíny C, E a karotenoidov, izoflavonoidy tiež antioxidant, ktorý je potrebné v tele k zastaveniu reakcie voľných radikálov. V sóje existujú tri typy izoflavónov, daidzeínu tj glisitein a genistein. V Tempe, okrem troch druhov izoflavónov sú tiež obsiahnuté antioxidant faktor II (6,7,4-trihydroxy Isoflavony), ktorý má najsilnejšie antioxidačné vlastnosti, ako izoflavóny v sóji. Tieto antioxidanty sú syntetizované počas fermentácie sóje do tempeh baktérií Micrococcus luteus a Coreyne baktérií. Starnutie (starnutie), kedy môže dôjsť k blokácii spotreby potravín denne obsahuje dostatok antioxidantov. Vzhľadom k tomu, tempeh, je dobrým zdrojom antioxidantov, konzumácia dostatočného množstva pravidelne môže pomôcť predchádzať predčasnému starnutiu. Výskum vykonaný na University of North Carolina, Spojené štáty, zistila, že genestein a fytoestrogény nájdené v tempeh podarilo zabrániť rakoviny prostaty a prsníka.
Kvalita Tempe je silne ovplyvnená použitou droždie. Ak je použitý kvasiniek je droždie kvalitný, potom produkoval tempeh bude dobré pre naše zdravie. Vyrábame najlepšiu kvalitu kvasníc tempeh, môže tempeh byť rýchlo dokončené do 36 hodín od podania droždie a produkoval tempeh voňavé. K dispozícii vo veľkosti 500 g 25 USD cena, veľkosť 1 kilogram 50 USD cien (vrátane dopravy). Pre záujemcov môže kontaktovať prostredníctvom SMS na +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar