Jumat, 29 Juli 2011
Maja cilësi të thartuar sojë Tempeh-
Tempeh është një ushqim i thartuar tipike e Indonezisë. Tempeh është bërë nga maja soje ushqyer dhe ruhen për rreth 2 ditë. Tempe gati për t'u gatuar. Tempe ka potencial që do të përdoret kundër radikalëve të lirë, që mund të ngadalësojë dhe për të parandaluar plakjen e sëmundjeve degjenerative (arteriosklerozës koronare të zemrës sëmundje, diabeti mellitus, kanceri, etj). Në Tempe kësaj gjithashtu përmbajnë substanca që shkaktojnë diarre antibacterial, uljen e kolesterolit në gjak, parandalimin e sëmundjeve të zemrës, hipertensionit, dhe të tjerët. Përbërja ushqyese e Tempe të dy nivelet e proteinave, yndyra, karbohidrate dhe nuk ka ndryshuar shumë në krahasim me sojë. Megjithatë, për shkak të enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit të prodhuar nga kërpudhat tempeh, proteina, yndyrna, dhe karbohidrateve në Tempe të jetë më lehtë tretet në trup se ajo gjendet në soje. Prandaj, tempeh është shumë e mirë për t'u dhënë për të gjitha grupmoshat (nga foshnjet e tyre te të moshuarit), kështu që mund të quhet e ushqimit të të gjitha moshave. Krahasuar me soje, ka disa gjëra që përfitojnë në Tempe. Kimikisht mund të shihet nga nivelet në rritje të solids tretur, azotit tretur, pa amino acidet, acidet yndyrore të lirë, tretshmërinë, vlerat e efikasitetit proteina, si dhe rezultatin e proteinave. Disa studime kanë treguar se përbërësit e Tempe më të lehtë tretet, absorbohet dhe shfrytëzuar trupin në krahasim me atë në sojë. Ajo ka treguar në foshnjat dhe fëmijët nën pesë me të kequshqyerjes dhe diarre kronike. Me ofrimin e tempeh, shtim në peshë do të rritet kequshqyerja dhe diarre për t'u shëruar në asnjë kohë. Processing soje në tempeh do të reduktojë nivelet e raffinosa dhe stakiosa, e cila është një kompleks shkakton simptomat e fryrje (bark i fryrë). Me cilësi të lartë ushqyese që lejon shtimin e tempeh tempeh për të përmirësuar cilësinë e drithërave dhe zhardhokët. Pjatë ushqim të përditshme përbërë nga oriz, misër, ose tiwul do të rrisë cilësinë e të ushqyerit, kur shtuar tempeh. Një pjesë e skuqur Tempe (50 gramë), është i mjaftueshëm për të përmirësuar cilësinë ushqyese të 200 g oriz. Produkteve ushqimore-tempeh përzierje të, oriz misri tempeh,, Cassava, tempeh, në raport 07:03, kjo është mjaft e mirë për t'u jepet fëmijëve nën pesë vjeç.
Acid yndyror Gjatë procesit të fermentimit tempeh, ka një tendencë për rritjen e shkallës së unsaturation të yndyrë. Kështu, acidet yndyrore polyunsaturated (acidet yndyrore polyunsaturated, PUFAs) është rritur në numër. Në procesin e të acidit palmitic dhe acid linoleic rënie të lehtë, ndërsa rritja e ndodhur në acid oleik dhe acid linolenic (acidi linolenic nuk është i pranishëm në soje). Acidet yndyrore të pangopura të ketë një efekt uljen e kolesterolit në përmbajtjen e serum, kështu që mund të neutralizoj efektet negative të sterols në trup.
Vitaminë Dy grupe të pasura me vitamina të përfshira në Tempe, e cila është e tretshme në ujë (vitamin B kompleks) dhe yndyrë shpjegueshëm (vitamina A, D, E, dhe K). Tempe është një burim i vitaminës B me potencial të madh. Llojet e vitaminave të përfshira në Tempe, duke përfshirë edhe vitaminë B1 (thiamine), B2 (riboflavin), acid Pantothenic, acid nikotine (niacin), vitaminë B6 (pyridoxine) dhe B12 (cyanocobalamin). Vitamina B12 gjendet zakonisht në produktet e kafshëve dhe nuk janë të gjenden në ushqime bimore (perime, fruta, dhe kokrra), por tempeh tempeh përmbajnë vitaminë B12, kështu që vetëm burim potencial të vitaminave nga ushqimet bimore. Rritja e nivelit të vitaminës B12 është më e habitshme në prodhimin e tempeh; vitaminës B12 rritur aktivitetin në 33 herë gjatë fermentimi i soje, deri rreth 8-47 herë riboflavin, pyridoxine 4-14 herë, 2-5 herë niacin, 2 -3 herë biotin, herë acid folik 4-5, dhe acid pantothenic 2-fish. Kjo vitaminë nuk është prodhuar nga moulds tempeh, por nga ndotesve bakteriale Klebsiella pneumoniae, si dhe Citrobacter freundii. Nivelet e vitaminës B12 në tempeh shkonin 1,5-6,3 micrograms për 100 gram tempeh thata. Kjo shumë ka qenë në gjendje për të përmbushur nevojat e një personi në ditë e vitaminës B12. Me praninë e vitaminës B12 në tempeh, vegjetariane nuk duhet të ndjehen të shqetësuar për mungesën e vitaminës B12, për aq kohë sa ato përfshijnë tempeh në menynë e përditshme.
Mineral Tempe përmban minerale makro dhe mikro në sasi të mjaftueshme. Sasia e hekurit minerale, bakri, dhe zinkut, respektivisht, 9,39, 2,87, dhe 8,05 mg për 100 g tempeh. Myk Tempeh mund të prodhojnë enzime të cilat do të përshkruajë acid fitase phytic (i cili lidh disa minerale) të fosforit dhe inositol. Me ndarjen e acidit phytic, disa minerale (si hekur, kalcium, magnez, dhe zinkut) të jenë më në dispozicion për të shfrytëzohen të trupit.
Antioksidantë Antioxidant Brenda Tempe gjetur edhe një substancë në formën e isoflavones. Ashtu si vitamina C, E, dhe carotenoids, isoflavones gjithashtu një antioksidant që është e nevojshme nga organi për të ndaluar reagimin e formimit të lirë radikal. Në soje ekzistojnë tri lloje të isoflavones, daidzein dmth, glisitein, dhe genistein. Në Tempe, përveç tre lloje të isoflavones janë të përfshira gjithashtu një faktor antioxidant II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), i cili ka vetitë më të fuqishme antioxidant se isoflavones në soje. Këto antioksidantë janë të sintetizuara gjatë procesit të fermentimit të sojës në tempeh nga bakteret Micrococcus luteus dhe bakter Coreyne. Aging (plakjes) mund të pengohet kur ushqimit të konsumuar çdo ditë përmban antioksidantë të mjaftueshme. Sepse tempeh është një burim i mirë i antioksidantë, konsumimin e sasi të mjaftueshme të rregullt mund të ndihmojë parandaluar plakjen e parakohshme. Studimit të kryer në Universitetin e Karolinës së Veriut, Shtetet e Bashkuara, konstatoi se genestein dhe phytoestrogens gjetur në tempeh ishte në gjendje për të parandaluar kancerin e gjirit dhe të prostatës.
Cilësia e Tempe është ndikuar fuqimisht nga maja e përdorur. Nëse maja e përdorur është maja e cilësisë së mirë, atëherë tempeh prodhuar do të jetë e mirë për shëndetin tonë. Ne prodhojmë më të mirë maja tempeh cilësisë, tempeh mund të përfundojë shpejt brenda 36 orëve nga administrata e maja dhe tempeh prodhuar aromatik. Në dispozicion në madhësi 500 gram US $ 25 çmimeve, 1 kilogram madhësia US $ 50 çmime, (përfshin të anijeve). Për ata të interesuar mund të kontaktoni përmes SMS për +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar