Jumat, 29 Juli 2011

Ħmira tal-kwalità tas-sojja iffermentat-tempeh


Tempeh huwa ikel iffermentat tipiku ta 'l-Indoneżja. Tempeh hija magħmula minn fażola tas-sojja ħmira mitmugħa u maħżuna għal madwar 2 ijiem. Tempe lesti biex jiġu imsajjar. Tempe għandha l-potenzjal li għandhom jintużaw kontra radikali ħielsa, li jistgħu bil-mod xjuħija u jipprevjienu l-mard deġenerattiv (, aterosklerożi mard tal-qalb, dijabete mellitus, kanċer, eċċ). Fil Tempe minn hekk jkun fih wkoll sustanzi antibatteriċi li tikkawża dijarea, tnaqqis ta 'kolesterol fid-demm, prevenzjoni ta' mard tal-qalb, pressjoni għolja, u oħrajn. Kompożizzjoni nutrittiva ta 'tempe-żewġ livelli ta' proteini, xaħam, karboidrati u ma ħafna tibdil meta mqabbel ma 'tas-sojja. Madankollu, minħabba l-enżimi diġestivi prodott mill-funġi tempeh, proteini, xaħmijiet, karboidrati u fil Tempe jkunu aktar faċilment diġerit fil-ġisem minn dak misjub fl fażola tas-sojja. Għalhekk, tempeh hija tajba ħafna li trid tingħata lill-etajiet kollha (minn trabi għall-anzjani), u għalhekk jista 'jissejjaħ l-ikel ta' kull età. Meta mqabbla ma 'tas-sojja, hemm xi affarijiet li jibbenefikaw fil Tempe. Kimikament wieħed jista 'jara mill-livelli ogħla ta' solidi mdewbin, nitroġenu maħlul, aċidi amminiċi ħielsa, aċidi grassi liberi, id-diġestibilità, valuri effiċjenza tal-proteini, kif ukoll il-punteġġ tal-proteina. Diversi studji wrew li nutrijenti temper aktar faċilment diġerit, assorbit, u utilizzati l-ġisem kif imqabbel ma 'dak tas-sojja. Ġie muri fi trabi u tfal taħt il-ħames il-malnutrizzjoni u dijarea kronika. Mal-provvista ta tempeh, żieda fil-piż se tiżdied malnutrizzjoni u dijarea li tkun fieqet fl-ebda ħin. Ipproċessar sojja fis tempeh se jnaqqsu l-livelli ta 'raffinosa u stakiosa, li huwa kompost jikkawża sintomi ta' gass fl-istonku (żaqq minfuħ). Kwalità nutrittiva għolja li tippermetti ż-żieda ta 'tempeh tempeh biex itejbu l-kwalità taċ-ċereali u tuberi. Kuljum ikel dixx li jikkonsistu minn ross, qamħ, jew tiwul se jżidu l-kwalità tan-nutrizzjoni meta miżjuda tempeh. Biċċa moqli temper (50 gramma) tkun biżżejjed biex tittejjeb il-kwalità nutrizzjonali ta 'ross g 200. Ikel tempeh-taħlita ta 'qamħ tar-ross, tempeh, kassava, tempeh, fil-proporzjon 07:03, huwa tajjeb biżżejjed biex jingħata lit-tfal taħt il-ħames.
Aċidu grass Matul il-proċess ta 'fermentazzjoni tempeh, hemm tendenza għal żieda fil-grad ta' nuqqas ta 'saturazzjoni ta' l-xaħam. Għalhekk, aċidi xaħmija polyunsaturated (aċidi xaħmija polyunsaturated, PUFAs) żdiedu fl-għadd. Fil-proċess li l-aċidu palmitiku u l-aċidu linolejiku naqas xi ftit, billi ż-żieda seħħet fl-aċidu olejku u aċidu linoleniku (aċidu linoleniku ma jkunx preżenti fl-sojja). Aċidi grassi mhux saturati jkollhom effett tnaqqis fuq il-kontenut tal-kolesterol fis-serum, u għalhekk jista 'jinnewtralizza l-effetti negattivi ta' steroli fil-ġisem.
Vitamina Żewġ gruppi ta 'vitamini li jinsabu fil Tempe, li huwa solubbli fl-ilma (vitamina B kumplessi) u xaħam solubbli (vitamini A, D, E u K). Tempe huwa sors ta 'vitamina B b'potenzjal enormi. Tipi ta 'vitamini li jinsabu fil Tempe, inkluż vitamina B1 (thiamine), B2 (riboflavin), Aċidu Pantoteniku, aċidu nikotiniku (Niacin), vitamina B6 (pyridoxine) u B12 (cyanocobalamin). Vitamina B12 hija komunement fl prodotti mill-annimali u mhumiex misjuba fl-ikel tal-pjanti (ħxejjex, frott, u qmuħ), iżda tempeh tempeh fihom vitamina B12, sabiex l-uniku sors potenzjali ta 'vitamini mill-ikel veġetali. Iż-żieda fil-livelli ta 'vitamina B12 hija l-aktar impressjonanti fil-manifattura ta tempeh; vitamina B12 attività tiżdied għal 33 darbiet matul il-fermentazzjoni ta' fażola tas-sojja, sa madwar 8-47 darbiet riboflavin, pyridoxine 4-14 darbiet, Niacin 2-5 darbiet, 2 drabi -3, il-ħinijiet foliku bijotina aċidu 4-5, u Aċidu Pantoteniku 2 darbiet. Din il-vitamina mhux immanifatturat mill forom tempeh, iżda minn kontaminanti batterji bħal Klebsiella pneumoniae u Citrobacter freundii. Livelli ta 'vitamina B12 fil tempeh varja 1.5-6.3 mikrogramma għal kull 100 gramma ta' tempeh imnixxef. Dan l-ammont kien kapaċi jilħqu l-ħtiġijiet ta 'persuna għal kull jum ta' vitamina B12. Mal-preżenza ta 'vitamina B12 fil tempeh, vegetarians bżonn ma jħossux imħasseb dwar in-nuqqas ta' vitamina B12, sakemm dawn jinvolvu l-tempeh fil-menu ta 'kuljum.
Minerali Tempe fih minerali makro u mikro fi kwantitajiet suffiċjenti. L-ammont ta 'ħadid minerali, ramm, żingu u, rispettivament, 9.39, 2.87, u 8.05 mg għal kull 100 g tempeh. Moffa tempeh jistgħu jipproduċu l-enzimi li se tindika aċidu phytic fitase (li torbot minerali diversi) għall-fosfru u inositol. Bl-tqassim ta 'aċidu phytic, ċerti minerali (bħall-ħadid, kalċju, manjesju, u żingu) li jkunu aktar disponibbli biex jiġu utilizzati l-korp.
Antiossidanti Antiossidant Tempe Ġewwa sabet ukoll sustanza fil-forma ta 'isoflavones. Bħall-vitamini Ċ, E, u l-karotenojdi, isoflavones wkoll antiossidant li hija meħtieġa mill-korp li waqqaf ir-reazzjoni tal-formazzjoni radikali ħielsa. Fil-fażola tas-sojja hemm tliet tipi ta 'isoflavones, daidzein jiġifieri, glisitein, u genistein. Fil Tempe, flimkien mal-tliet tipi ta 'isoflavones jinsabu wkoll fattur antiossidant II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), li għandha l-proprjetajiet anti-ossidanti aktar qawwija milli l-iżoflavoni fl-sojja. Dawn l-antiossidanti huma sintetizzati matul il-proċess ta 'fermentazzjoni ta' sojja fi tempeh-Micrococcus luteus minn batterji u batterju Coreyne. Xjuħija (xjuħija) jista 'jiġi mfixkel meta l-ikel ta' kuljum ikkunsmat fih biżżejjed antiossidanti. Minħabba tempeh huwa sors tajjeb ta 'antiossidanti, il-konsum ta' kwantitajiet suffiċjenti regolarment jistgħu jgħinu jipprevjenu tixjiħ prematur. Riċerka mwettqa fl-Università ta 'North Carolina, l-Istati Uniti, sabet li genestein u phytoestrogens misjuba fl tempeh kien kapaċi li jipprevjenu tal-prostata u l-kanċer tas-sider.
Il-kwalità ta 'tempe huwa influwenzat sew mill-ħmira użata. Jekk il-ħmira użata hija l-ħmira ta 'kwalità tajba, allura l-tempeh prodott se jkun tajjeb għas-saħħa tagħna. Nipproduċu l-aħjar tempeh ħmira kwalità, tempeh jista 'jkun malajr jitlesta fi żmien 36 siegħa mill-amministrazzjoni ta' ħmira u tempeh prodotti fragranti. Disponibbli fid-daqs 500 gramma US $ 25-prezz, id-daqs 1 kilogramm US $ 50 il-prezzijiet, (Jinkludi tbaħħir). Għal dawk interessati jistgħu jikkuntattjaw permezz ta 'SMS li +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar