Jumat, 29 Juli 2011
Giosta Caighdeán Giosáilte pónaire soighe-Tempeh
Is Tempeh bia coipthe tipiciúil Indinéis. Tempeh déanta as Pónairí soighe giosta chothú agus a stóráil ar feadh thart ar 2 lá. Tempe réidh le bheith bruite. Tempe tá an poitéinseal a bheidh le húsáid i gcoinne Fréamhacha saor in aisce, is féidir a mall ag dul in aois agus galair mheathlúcháin (Atherosclerosis, galar corónach croí, diaibéiteas mellitus, ailse, etc) a chosc. Ina theannta sin chomh maith Tempe substaintí antibacterial a bheith ina gcúis buinneach, ísliú de colaistéaróil fola a laghdú, a chosc galar croí, brú fola ard, agus daoine eile. Comhdhéanamh cothaithigh Tempe nach raibh an dá leibhéal de próitéine, saill, agus Carbaihiodráit athrú i bhfad i gcomparáid le pónaire soighe. Mar sin féin, mar gheall ar na heinsímí díleácha arna dtáirgeadh ag tempeh fungais, próitéiní, saillte, agus carbaihiodráití i Tempe a bheith níos éasca digested sa chomhlacht ná mar a fuarthas i Pónairí soighe. Dá bhrí sin, tá tempeh an-mhaith a thabhairt do gach aoisghrúpa (ó naíonáin do dhaoine scothaosta), agus mar sin d'fhéadfadh sé a bheith ar a dtugtar an bia de gach aois. I gcomparáid le soy, tá roinnt rudaí a bhfuil leas i Tempe. Ceimiceach is féidir é a fheiceáil ó na leibhéil mhéadaithe solad tuaslagtha, nítrigin tuaslagtha, aimínaigéid saor in aisce, aigéid sailleacha saor in aisce, ar an digestibility, luachanna éifeachtacht próitéin, chomh maith leis an scór an próitéin. Roinnt staidéir a thaispeáint nach cothaithigh Tempe níos éasca digested, shúitear isteach í, agus úsáid an comhlacht i gcomparáid leis sin i pónaire soighe. Tá sé léirithe sna naíonáin agus do leanaí faoi bhun cúig bliana le míchothú agus buinneach ainsealach. Leis an soláthar tempeh, beidh méadú ar míchothú meáchan a fháil agus buinneach a bheith slán i am ar bith. Beidh Pónairí soighe phróiseáil i tempeh laghdú go leibhéil raffinosa agus stakiosa, a bhfuil cumaisc is cúis le hairíonna de flatulence (bolg bloated). Cáilíocht chothaitheach Ard-a ligeann an Chomh maith tempeh tempeh chun feabhas a chur ar chaighdeán de ghránaigh agus tiúbair. Beidh mhias bia laethúil comhdhéanta de rís, arbhar, nó tiwul méadú ar chaighdeán cothaithe nuair a chuirtear tempeh. Tá píosa friochta Tempe (50 gram) leordhóthanach chun feabhas a chur le cáilíocht chothaitheach 200 g ríse. Earraí Bia-tempeh meascán de rís, tempeh arbhar,, casabhaigh, tempeh, i cóimheas 07:03, tá sé maith go leor chun a thabhairt do leanaí faoi bhun cúig.
Aigéad sailleach Le linn phróiseas coipthe ina tempeh, tá claonadh chun méadú ar an méid unsaturation na saille. Dá bhrí sin, tháinig méadú ar aigéid sailleacha polyunsaturated (aigéid sailleacha polyunsaturated, PUFAs) i líon. Sa phróiseas laghdaigh sé aigéad aigéad linoleic palmitic agus beagán, cé gur tharla an méadú in aigéad oleic agus aigéad linolenic (nach bhfuil aigéad linolenic i láthair i soy). Tá aigéad sailleach neamhsháithithe éifeacht a ísliú ar an ábhar colaistéaról serum, ionas gur féidir é a neodrú na héifeachtaí diúltacha stéaróil i gcorp.
Vitimín Dhá ghrúpa na vitimíní atá i Tempe, a bhfuil uisce intuaslagtha (vitimín B casta) agus saill intuaslagtha (vitimíní A, D, E, agus K). Is Tempe foinse vitimín B le poitéinseal ollmhór. Cineálacha na vitimíní atá i Tempe, lena n-áirítear vitimín B1 (thiamine), B2 (Ribeaflaivin), aigéad pantaitéineach, aigéad nicotinic (niacin), vitimín B6 (pyridoxine) agus B12 (cyanocobalamin). Vitimín B12 Tá fáil go coitianta i dtáirgí ainmhithe agus nach bhfuil le fáil i mbianna plandaí (glasraí, torthaí, agus gráin), ach go bhfuil B12 vitimín tempeh tempeh, agus mar sin d'fhéadfadh an t-aon fhoinse na vitimíní ó earraí bia glasraí. Is é an méadú i leibhéil de vitimín B12 is suntasaí i monarú tempeh; vitimín B12 gníomhaíocht méadaithe go 33 uair i rith na choipeadh ar Pónairí soighe, suas thart ar 8-47 uair Ribeaflaivin, pyridoxine 4-14 uair, niacin 2-5 huaire, 2 amanna -3 biotin, amanna haigéad fólach 4-5, agus aigéad pantaitéineach 2-huaire. Ní hé seo an vitimín a tháirgtear trí múnlaí tempeh, ach de réir ábhair shalaithe baictéarach ar nós Klebsiella pneumoniae agus Citrobacter freundii. Leibhéil B12 vitimín i tempeh sa raon 1.5-6.3 micrograms in aghaidh an 100 gram de tempeh triomaithe. Tá an tsuim seo in ann freastal ar riachtanais an duine in aghaidh an lae de vitimín B12. Leis an láithreacht B12 vitimín i tempeh, ní gá veigeatóirí bhraitheann i gceist mar gheall ar an easpa vitimín B12, chomh fada is go mbaineann siad leis an tempeh sa roghchlár laethúil.
Mianra Tempe Tá mianraí macra agus micrea i gcainníochtaí leor. An méid iarainn mianraí, copar, sinc agus, faoi seach, 9.39; 2.87, agus 8.05 mg in aghaidh an 100 tempeh g. Is féidir múnla Tempeh einsímí a tháirgeadh a aigéad phytic fitase (a chónaisceann roinnt mianraí) breac-chuntas a fosfar agus inositol. Leis an miondealú ar aigéad phytic, mianraí áirithe (cosúil le iarann, cailciam, maignéisiam, agus since) a bheith níos ar fáil a úsáid leis an gcomhlacht.
Frithocsaídeoirí Antioxidant Tempe taobh istigh le fáil chomh maith le substaint i bhfoirm Isoflavones. Cosúil le vitimíní C, E, agus carotenoids, Isoflavones freisin antioxidant go bhfuil gá ag an gcomhlacht chun stop a chur leis an imoibriú foirmiú radacach saor in aisce. I Pónairí soighe tá trí chineál de Isoflavones, daidzein i., glisitein, agus Genistein. I Tempe, chomh maith leis an trí chineál Isoflavones le fáil freisin fachtóir II antioxidant (6,7,4-trihydroxy isoflavone), a bhfuil an airíonna antioxidant is cumhachtaí ná an Isoflavones i soy. Tá na frithocsaídeoirí iad synthesized le linn an phróisis choipthe de Pónairí soighe isteach tempeh ag baictéir Micrococcus luteus agus baictéar Coreyne. Is féidir dul in aois (ag dul in aois) a bhac nuair a áirítear ann an bia a itear laethúil go leor frithocsaídeoirí. Toisc go bhfuil tempeh foinse maith frithocsaídeoirí, tomhaltas méideanna leordhóthanach is féidir cuidiú le cosc a chur roimh am go rialta ag dul in aois. Taighde déanta ag Ollscoil Carolina Thuaidh, Stáit Aontaithe Mheiriceá, fuarthas amach go raibh genestein agus phytoestrogens le fáil i tempeh in ann a chosc próstatach agus ailse chíche.
Tá cáilíocht na Tempe tionchar mór ag an giosta a úsáidtear. Má tá an giosta a úsáidtear an giosta de chaighdeán maith, ansin beidh an tempeh tháirgtear a bheith chomh maith d'ár sláinte. Aird againn ar an tempeh giosta chaighdeán is fearr, is féidir tempeh a chríochnú laistigh de 36 uair an chloig go tapa ó riaradh an giosta agus tempeh tháirgtear fragrant. Ar fáil ó thaobh méide de 500 gram in US $ 25 praghas, méid 1 cileagraim US $ 50 praghsanna, (Lena n-áirítear loingseoireachta). Is féidir teagmháil a dhéanamh le haghaidh siúd a bhfuil suim trí SMS a +6281252346840, R-phost: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar