Jumat, 29 Juli 2011

קוואַליטעט הייוון פערמענטעד סויבעאַן-טעמפּעה



טעמפּעה איז אַ פערמענטעד עסנוואַרג טיפּיש פון ינדאָנעסיאַ. טעמפּעה איז געמאכט פון סויבינז פאסטעכער הייוון און סטאָרד פֿאַר וועגן 2 טעג. טעמפּע גרייט צו זיין האַלב. טעמפּע איז דער פּאָטענציעל צו ווערן געניצט קעגן באַפרייַען ראַדאַקאַלז, וואָס קענען לאַנגזאַם יידזשינג און פאַרמייַדן דידזשענעראַטיוו חולאתן (אַטעראָוסקלעראָוסיס, קאָראַנערי האַרץ קרענק, צוקערקרענק מעלליטוס, ראַק, אאז"וו). אין דערצו טעמפּע אויך אַנטהאַלטן אַנטיבאַקטיריאַל סאַבסטאַנסאַז אַז גרונט שילשל, לאָוערינג פון בלוט קאַלעסטעראַל, פּרעווענטינג האַרץ קרענק, כייפּערטענשאַן, און אנדערע. נוטריענט זאַץ פון טעמפּע ביידע לעוועלס פון פּראָטעין, זאַפטיק, און קאַרבאָוכיידרייט האט נישט טוישן פיל קאַמפּערד צו סויבין. אָבער, ווייַל פון די דיגעסטיווע ענזימעס געשאפן דורך פאַנדזשיי טעמפּעה, פּראָטעינס, פאַץ, און קאַרבאָוכיידרייץ אין טעמפּע צו זיין מער לייכט דיידזשעסטיד אין דעם גוף ווי אַז געפונען אין סויבינז. דעריבער, טעמפּעה איז זייער גוט צו ווערן געגעבן צו אַלע צייַט גרופּעס (פון קליינע קינדער צו דער עלטער), אַזוי עס קען זיין גערופן די שפּייַז פון אַלע צייטן. קאַמפּערד צו סוי, עס זענען עטלעכע זאכן אַז נוץ אין טעמפּע. טשעמיקאַללי עס קענען זיין געזען פון דעם געשטארקט לעוועלס פון צעלאָזן סאָלידס, צעלאָזן ניטראָגען, פֿרייַ אַמינאָ אַסאַדז, פֿרייַ פאַטי אַסאַדז, די דיגעסטיביליטי, פּראָטעין עפעקטיווקייַט וואַלועס, ווי געזונט ווי די כעזשבן פון דער פּראָטעין. עטלעכע שטודיום האָבן געוויזן אַז נוטריאַנץ טעמפּע מער לייכט דיידזשעסטיד, אַבזאָרבד, און יוטאַלייזד דער גוף ווי קאַמפּערד צו אַז אין סויבין. עס איז דעמאַנסטרייטיד אין קליינע קינדער און קינדער אונטער פינף מיט מאַלנוטרישאַן און כראָניש שילשל. מיט דעם טנייַ פון טעמפּעה, וואָג געווינען וועט פאַרגרעסערן מאַלנוטרישאַן און שילשל צו ווערן געהיילט אין קיין צייַט. פּראַסעסינג סויבינז אין טעמפּעה וועט רעדוצירן לעוועלס פון ראַפפינאָסאַ און סטאַקיאָסאַ, וואָס איז אַ קאַמפּאַונד קאָזינג סימפּטאָמס פון פלאַטולענסע (בלאָוטיד בויך). הויך נוטרישאַנאַל קוואַליטעט אַז אַלאַוז די דערצו פון טעמפּעה טעמפּעה צו פֿאַרבעסערן די קוואַליטעט פון טוווע און טובערס. טעגלעך עסנוואַרג שיסל קאַנסיסטינג פון רייַז, פּאַפּשוי, אָדער טיווול וועט פאַרגרעסערן די קוואַליטעט פון דערנערונג ווען צוגעלייגט טעמפּעה. א שטיק פון געפּרעגלט טעמפּע (50 גראַמז) איז גענוג צו פֿאַרבעסערן די נוטרישאַנאַל קוואַליטעט פון 200 ג רייַז. פאָאָדסטופפס-טעמפּעה געמיש פון רייַז, פּאַפּשוי, טעמפּעה, קאַססאַוואַ, טעמפּעה, אין 7:03 פאַרהעלטעניש, עס איז גוט גענוג צו ווערן געגעבן צו קינדער אונטער פינף.
פאַטי זויער בעשאַס טעמפּעה פערמאַנטיישאַן פּראָצעס, עס איז אַ טענדענץ צו אַ פאַרגרעסערן אין דער גראַד פון ונסאַטוראַטיאָן פון די גראָב. אזוי, פּאָליונסאַטוראַטעד פאַטי אַסאַדז (פּאָליונסאַטוראַטעד פאַטי אַסאַדז, פּופאַס) געוואקסן אין נומער. אין דעם פּראָצעס עס פּאַלמיטיק זויער און לינאָלעיק זויער דיקריסט אַ ביסל, כוועראַז די פאַרגרעסערן פארגעקומען אין אָלעיק זויער און לינאָלעניק זויער (לינאָלעניק זויער איז ניט פאָרשטעלן אין סוי). ונסאַטוראַטעד פאַטי אַסאַדז האָבן אַ לאָוערינג ווירקונג אויף סערום קאַלעסטעראַל צופרידן, אַזוי עס קענען נוטראַלייז דעם נעגאַטיוו יפעקס פון סטעראָלס אין דעם גוף.
וויטאַמין צוויי גרופּעס פון וויטאַמינס קאַנטיינד אין טעמפּע, וואָס איז וואַסער סאַליאַבאַל (וויטאַמין ב קאָמפּלעקס) און גראָב סאַליאַבאַל (וויטאַמינס א, ד, E, און ק). טעמפּע איז אַ מקור פון וויטאַמין בי מיט ריזיק פּאָטענציעל. טייפּס פון וויטאַמינס קאַנטיינד אין טעמפּע, אַרייַנגערעכנט וויטאַמין ב1 (טהיאַמינע), ב2 (ריבאָפלאַווין), פּאַנטאָטהעניק זויער, ניקאָטיניק זויער (ניאַסין), וויטאַמין ב6 (פּירידאָקסינע) און ב12 (סיאַנאָקאָבאַלאַמין). וויטאַמין ב12 איז קאַמאַנלי געפונען אין כייַע פּראָדוקטן און זענען ניט געפונען אין פאַבריק פודז (וועדזשטאַבאַלז, פירות, און גריינז), אָבער טעמפּעה טעמפּעה אַנטהאַלטן וויטאַמין ב12, אַזוי דער בלויז פּאָטענציעל מקור פון וויטאַמינס פון גרינס פודסטאַפס. די פאַרגרעסערן אין לעוועלס פון וויטאַמין ב12 איז רובֿ סטרייקינג אין די פּראָדוצירן פון טעמפּעה, וויטאַמין ב12 טעטיקייט פארמערט צו 33 מאל בעשאַס די פערמאַנטיישאַן פון סויבינז, אַרויף וועגן 8-47 מאל ריבאָפלאַווין, פּירידאָקסינע 4-14 מאל, ניאַסין 2-5 מאל, 2 -3 מאל בייאַטאַן, פאַליק זויער 4-5 מאל, און פּאַנטאָטהעניק זויער 2-פאַרלייגן. דעם וויטאַמין איז ניט געשאפן דורך מאָולדז טעמפּעה, אָבער דורך באַקטיריאַל קאַנטאַמאַנאַנץ אַזאַ ווי קלעבסיעללאַ פּנעומאָניאַע און סיטראָבאַקטער פרעונדיי. לעוועלס פון וויטאַמין ב12 אין טעמפּעה ריינדזשד 1.5-6.3 מייקראָוגראַמז פּער 100 גראַמז פון דאַר טעמפּעה. דעם סכום איז ביכולת צו טרעפן די באדערפענישן פון אַ מענטש פּער טאָג פון וויטאַמין ב12. מיט דעם בייַזייַן פון וויטאַמין ב12 אין טעמפּעה, וועדזשאַטעריאַנז דאַרפֿן נישט פילן זארגן וועגן דעם דוחק פון וויטאַמין ב12, ווי לאַנג ווי זיי אַרייַנציען די טעמפּעה אין די טעגלעך מעניו.
מינעראַל טעמפּע כּולל מאַקראָו און מיקראָ מינעראַלס אין גענוג קוואַנטאַטיז. דער סומע פון ​​מינעראַל פּרעסן, קופּער, און צינק, ריספּעקטיוולי, 9.39, 2.87, און 8.05 מג פּער 100 ג טעמפּעה. טעמפּעה פורעם קענען פּראָדוצירן ענזימעס וואָס וועט אַוטליין פיטאַסע פיטיק זויער (וואָס ביינדז עטלעכע מינעראַלס) צו פאַספעראַס און ינאָסיטאָל. מיט דעם ברייקדאַון פון פיטיק זויער, זיכער מינעראַלס (ווי פּרעסן, קאַלסיום, מאַגניזיאַם, און צינק) צו זיין מער פאַראַנען צו זיין יוטאַלייזד דער גוף.
אַנטיאָקסידאַנץ ין טעמפּע אַנטיאַקסאַדאַנט אויך געפונען אַ מאַטעריע אין די פאָרעם פון יסאָפלאַוואָנעס. ווי וויטאַמינס C, E, און קאַראָטענאָידס, יסאָפלאַוואָנעס אויך אַ אַנטיאַקסאַדאַנט אַז איז דארף דורך דעם גוף צו האַלטן דעם אָפּרוף פון פֿרייַ ראַדיקאַל פאָרמירונג. אין סויבינז עס זענען דרייַ טייפּס פון יסאָפלאַוואָנעס, דאַידזעין הייסט, גליסיטעין, און געניסטעין. אין טעמפּע, אין נאך צו די דרייַ טייפּס פון יסאָפלאַוואָנעס זענען אויך קאַנטיינד אַ אַנטיאַקסאַדאַנט פאַקטאָר וו (6,7,4-טריהידראָקסי יסאָפלאַוואָנע), וואָס האט די רובֿ שטאַרק אַנטיאַקסאַדאַנט פּראָפּערטיעס ווי די יסאָפלאַוואָנעס אין סוי. די אַנטיאַקסאַדאַנץ זענען סינטיסייזד בעשאַס די פערמאַנטיישאַן פּראָצעס פון סויבינז אין טעמפּעה דורך באַקטיריאַ מיקראָקאָקקוס לוטעוס און קאָריינע באַקטעריום. אַגינג (יידזשינג) קענען זיין ינכיבאַטיד ווען די עסנוואַרג קאַנסומד טעגלעך כּולל גענוג אַנטיאַקסאַדאַנץ. ווייַל טעמפּעה איז אַ גוט מקור פון אַנטיאַקסאַדאַנץ, קאַנסאַמשאַן פון גענוג אַמאַונץ קעסיידער קענען העלפן פאַרמייַדן צו פרי יידזשינג. פאָרשונג געפירט בייַ דעם אוניווערסיטעט פון צפון קאראליינע, פאַרייניקטע שטאַטן, געפונען אַז גענעסטעין און פיטאָעסטראָגענס געפונען אין טעמפּעה איז ביכולת צו פאַרמייַדן פּראָסטאַט און ברוסט ראַק.
די מידה פון טעמפּע איז שטארק ינפלואַנסט דורך די הייוון געוויינט. אויב די הייוון געוויינט איז די הייוון פון גוט קוואַליטעט, און די טעמפּעה געשאפן וועט אויך זיין גוט פֿאַר אונדזער געזונט. מיר פּראָדוצירן די בעסטער קוואַליטעט הייוון טעמפּעה, טעמפּעה קענען זיין געשווינד געענדיקט אין 36 שעה פון דער אַדמיניסטראַציע פון ​​הייוון און טעמפּעה געשאפן שמעקנדיק.  

בנימצא אין נומער 500 גראַמז יו. עס. $ 25 פּרייַז, נומער 1 קילאָ יו. עס. $ 50 פּרייסיז. פֿאַר די אינטערעסירט קען קאָנטאַקט דורך
(ינקלודעס שיפּינג)
SMS צו +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar