Jumat, 29 Juli 2011

Որակի թթխմոր ֆերմենտացված Soybean - Tempeh


Tempeh է ֆերմենտացված սննդի բնորոշ Ինդոնեզիա. Tempeh պատրաստված է soybeans սնվում խմորիչ եւ պահպանվում է մոտ 2 օր: Tempe պատրաստ է եփել. Tempe ունի ներուժը պետք է օգտագործել ազատ ռադիկալների դեմ, որը կարող է դանդաղ ծերացման եւ կանխել այլասերված հիվանդություններ (atherosclerosis, կորոնար սրտային հիվանդություն, շաքարախտ mellitus, քաղցկեղի եւ այլն). Ի լրումն Tempe նույնպես պարունակում են նյութեր, որոնք առաջացնում antibacterial լուծ, իջեցում արյան խոլեստերին, կանխելու սրտի հիվանդություն, հիպերտոնիկ, եւ այլն: Սնուցիչ կազմը tempe երկու մակարդակների սպիտակուցներ, ճարպեր, եւ ածխաջրածին չի փոխվել շատ համեմատ soybean. Սակայն, քանի որ մարսողական enzymes արտադրված fungi tempeh, սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր եւ ի Tempe պետք է ավելի հեշտությամբ digested մարմնի մեջ, քան, որ հայտնաբերվել է soybeans. Հետեւաբար, tempeh շատ լավ պետք է տրվի բոլոր տարիքային խմբերի (նորածինների - ից մինչեւ ծերերին), այնպես որ կարելի է անվանել սննդի բոլոր տարիքի. Համեմատ սոյայի, կան որոշ բաներ, որոնք օգուտ են Tempe. Քիմիապես կարելի է երեւում աճող մակարդակը լուծարվեց չոր, լուծարման ազոտի, ազատ amino թթուներ, ազատ ճարպաթթուների, որ digestibility, սպիտակուց արդյունավետության արժեքները, ինչպես նաեւ հաշիվը եւ սպիտակուցներ: Որոշ ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սնուցիչների tempe ավելի հեշտությամբ digested, կլանված, եւ օգտագործվում է մարմնի համեմատ, որ soybean. Այն ցուցադրել է երեխաների եւ մինչեւ հինգ երեխաների հետ, թերսնման եւ քրոնիկ փորլուծություն: Հետ ապահովումը tempeh, քաշը ձեռք կբարձրացնի թերսնման եւ լուծ է բուժեց ոչ մի ժամանակ: Մշակման soybeans մեջ tempeh կնվազեցնի մակարդակները raffinosa եւ stakiosa, որը բարդ պատճառ ախտանիշեր flatulence (փքված ստամոքս). Բարձր որակի սննդային, որ թույլ է տալիս ավելացնել tempeh tempeh բարելավել որակը հացահատիկային եւ հացահատիկաոլոռային tubers. Օրեկան սննդի սպասքի բաղկացած բրինձ, եգիպտացորեն, կամ tiwul կբարձրացնի որակը սնուցման երբ է tempeh. Մի կտոր տապակած tempe (50 գրամ), բավարար է բարելավել սննդի որակը, 200 գր բրինձ. Սննդամթերքը - tempeh խառնուրդ բրինձ, եգիպտացորեն, tempeh, cassava, tempeh է 7:3 հարաբերակցություն, դա լավ բավարար է տրվում երեխաներին տակ հինգ.
Ճարպային թթու Ընթացքում tempeh խմորում գործընթաց, կա միտում է բարձրացնել աստիճանը unsaturation է ճարպային. Այսպիսով, polyunsaturated ճարպաթթուների (polyunsaturated ճարպաթթուների, PUFAs) ավելացել համարը. Այդ գործընթացում, այն palmitic թթվային եւ linoleic թթու նվազել աննշան, իսկ աճը տեղի ունեցած oleic թթվային եւ linolenic թթու (թթու linolenic չէ ներկա է սոյայի). Unsaturated ճարպաթթուների ունեն իջեցում ազդեցություն շիճուկ խոլեստերինի բովանդակության, այնպես որ կարող է չեզոքացնել բացասական հետեւանքները sterols է մարմինը.
Վիտամին Երկու խմբերի վիտամիններ պարունակվող Tempe, որը ջրի լուծվող (վիտամին B համալիր) եւ ճարպը լուծվող (վիտամիններ A, D, E, եւ K). Tempe աղբյուր է վիտամին B հսկայական ներուժ: Տեսակները վիտամինների պարունակվող Tempe, այդ թվում `B1 վիտամինի (thiamine), B2 (riboflavin), pantothenic թթու, nicotinic թթու (niacin), վիտամին Բ 6 (pyridoxine) եւ B12 (cyanocobalamin). Վիտամին B12-ը սովորաբար հայտնաբերվել Անասնաբուծական արտադրանքներ, եւ չեն հայտնաբերվել է բուսական սնունդ (բանջարեղեն, մրգեր, եւ ձավարեղեն), սակայն tempeh tempeh պարունակում վիտամին B12, այնպես որ միակ հնարավոր աղբյուրը վիտամինների - ից բուսական սննդամթերք. Բարձրացման մակարդակների վիտամին B12 առավել վառ է արտադրությունը tempeh, վիտամին B12 գործունեությունը ավելացել է 33 անգամ ժամանակ խմորում եւ soybeans, մինչեւ մոտ 8-47 անգամ riboflavin, pyridoxine 4-14 անգամ, 2-5 անգամ niacin, 2 -3 անգամ biotin, folic թթու 4-5 անգամ, եւ pantothenic թթու 2 - ապատիկի չափով. Այս վիտամին չէ կողմից molds tempeh, բայց bacterial contaminants, ինչպիսիք են Klebsiella pneumoniae եւ Citrobacter freundii. Մակարդակները վիտամին B12 է tempeh Տեւական - ից մինչեւ 1.5-6.3 հաշվով micrograms 100 գրամ չոր tempeh. Այս գումարը չի կարողացել է կարիքները հոգալու անձի մեկ օրում վիտամին B12: Ներկայությամբ վիտամին B12 է tempeh, բուսակերների կարիք չի զգում մտահոգված պակասը վիտամին B12, քանի դեռ նրանք ներգրավել tempeh է առօրյա ճաշացանկում:
Հանքային Tempe պարունակում է մակրո եւ միկրո հանքային մեջ բավարար քանակությամբ. Գումարը հանքային երկաթի, պղնձի, ցինկի եւ, համապատասխանաբար, 9,39, 2,87, 8,05 մգ եւ 100 գր tempeh. Tempeh հողը կարող է արտադրել enzymes որը ուրվագծել fitase phytic թթու (որը կապում է մի քանի օգտակար հանածոների) եւ ֆոսֆոր եւ inositol. Հետ նկատում phytic թթու, որոշակի հանքային հանածոներ (օրինակ երկաթ, կալցիում, մագնեզիում, եւ ցինկի), պետք է ավելի մատչելի է օգտագործվում մարմինը.
Antioxidants Ներսում Tempe հակաօքսիդիչ է նաեւ հայտնաբերել նյութ ձեւով isoflavones. Ինչպես վիտամիններ C, E, եւ carotenoids, isoflavones նաեւ հակաօքսիդիչ է, որ անհրաժեշտ մարմնի կողմից դադարեցնել արձագանքը ազատ արմատական ​​ձեւավորման. Ի soybeans կան երեք տիպի isoflavones, daidzein այսինքն, glisitein, եւ genistein. Ի Tempe, բացի երեք տիպի isoflavones պարունակվում են նաեւ որպես գործոն հակաօքսիդիչ II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), որն ունի ամենահզոր հակաօքսիդիչ հատկությունների, քան isoflavones է սոյայի. Այս antioxidants են սինթեզված ժամանակ խմորում գործընթացում soybeans մեջ tempeh է բակտերիայից Micrococcus luteus եւ Coreyne միկրոբ. Ծերացումը (ծերացումը) կարող inhibited երբ սպառվող սննդի օրական պարունակում է բավական antioxidants. Որովհետեւ tempeh լավ աղբյուր antioxidants, սպառման բավարար գումարի պարբերաբար կարող են օգնել կանխել վաղաժամ ծերացումը: Հետազոտությունները է University of North Carolina, Միացյալ Նահանգների, գտել է, որ genestein եւ phytoestrogens հայտնաբերվել tempeh կարողացավ կանխել շագանակագեղձի եւ կրծքի քաղցկեղի.
Որակը tempe խիստ ազդել է խմորիչ օգտագործվում. Եթե ​​խմորիչ օգտագործվում է խմորիչ լավ որակի, ապա արտադրված tempeh կլինի նաեւ լավ մեր առողջության համար: Մենք արտադրում լավագույն որակի խմորիչ tempeh, tempeh կարելի է արագ կատարվի ընթացքում 36 ժամվա ընթացքում վարչակազմը խմորիչ եւ tempeh արտադրված բուրավետ. Առկա չափի 500 գրամ ԱՄՆ դոլար 25 գինը, 1 կիլոգրամ չափը 50 ԱՄՆ դոլար գները, (Ներառում է առաքման). Այն շահագրգիռ կարող են դիմել SMS-ի միջոցով է +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar