Jumat, 29 Juli 2011

Kwaliteit gis gefermenteer Soja-Tempe


Tempe is 'n gefermenteerde voedsel tipies van Indonesië. Tempe is gemaak uit sojabone gevoed gis en gestoor vir 2 dae. Tempe gereed om te gekook word. Tempe het die potensiaal om gebruik te word teen vrye radikale, wat stadige veroudering en degeneratiewe siektes (aterosklerose, koronêre hartsiekte, diabetes mellitus, kanker, ens.) Voorkom. Benewens Tempe ook bevat antibakteriële stowwe wat diarree veroorsaak, die verlaging van bloed cholesterol, die voorkoming van hartsiektes, hoë bloeddruk, en ander. Voedingstofsamestelling van Tempe beide vlakke van proteïen, vet, en koolhidrate het nie veel verander in vergelyking tot sojabone. As gevolg van die verteringsensieme wat deur swamme tempe, proteïene, vette, en koolhidrate in Tempe, word maklik verteer as wat in die liggaam gevind in sojabone. Daarom, tempeh is baie goed gegee word aan alle ouderdomsgroepe (van babas aan die bejaardes), sodat dit kan genoem word die kos van alle ouderdomme. In vergelyking met soja, daar is 'n paar dinge wat voordeel in Tempe. Chemies kan dit gesien word uit die verhoogde vlakke van opgeloste vastestowwe, opgeloste stikstof, vrye aminosure, vrye vetsure, die verteerbaarheid, proteïen doeltreffendheid waardes, sowel as die telling van die proteïen. Verskeie studies het getoon dat voedingstowwe Tempe makliker verteer word, geabsorbeer, en gebruik om die liggaam in vergelyking met wat in sojaboon. Dit is getoon in babas en kinders jonger as vyf met wanvoeding en chroniese diarree. Met die bepaling van die tempe, sal gewigstoename wanvoeding en diarree toename in geen tyd om gesond te word. Die verwerking van sojabone in tempe sal verminder die vlakke van raffinosa en stakiosa, wat is 'n samestelling veroorsaak simptome van winderigheid (opgeblase maag). Hoë voedingswaarde wat dit moontlik maak dat die toevoeging van Tempe Tempe die gehalte van graangewasse en knolle te verbeter. Daaglikse voedsel gereg wat bestaan ​​uit rys, mielies, of tiwul die gehalte van voeding sal verhoog wanneer bygevoeg tempe. 'N stuk gebraaide Tempe (50 gram) is voldoende om die voedingswaarde van 200 g rys te verbeter. Voedsel-tempe mengsel van die rys, mielies, tempeh, maniok, tempeh, in 'n 07:03 verhouding, is dit goed genoeg gegee word aan kinders jonger as vyf.
Vetsuur Tydens tempe fermentasieproses, daar is 'n neiging tot' n toename in die graad van onversadigdheid van die vet. So, poli-onversadigde vetsure (poli-onversadigde vetsure, PUFAs) vermeerder in getal. In die proses het dit palmitinezuur en linolzuur effens afgeneem, terwyl die toename in oleïensuur en linoleensuur (linoleenzuur nie teenwoordig is nie in soja) plaasgevind. Onversadigde vetsure het 'n verlaging effek op serum cholesterol-inhoud, sodat dit kan neutraliseer van die negatiewe effekte van sterole in die liggaam.
Vitamien Twee groepe van vitamiene vervat in Tempe, wat water oplosbare (vitamien B-kompleks) en vetoplosbare (vitamiene A, D, E en K) is. Tempe is 'n bron van vitamien B met' n groot potensiaal. Tipes van vitamiene wat vervat is in Tempe, insluitend vitamien B1 (tiamien), B2 (riboflavien), pantothenic suur, nikotiensuur (niasien), vitamien B6 (Pyridoxine) en B12 (cyanocobalamine). Vitamien B12 is algemeen gevind in dierlike produkte en is nie in plantaardige voedsel (groente, vrugte en graan), maar Tempe Tempe bevat vitamien B12, sodat die enigste potensiële bron van vitamiene van groente voedingsmiddels. Die toename in vlakke van vitamien B12 is die mees opvallende in die vervaardiging van die tempe, vitamien B12 aktiwiteit verhoog tot 33 keer tydens die fermentasie van sojabone, ongeveer 8-47 keer riboflavien, Pyridoxine 4-14 keer, niasien 2-5 keer, 2 -3 keer biotine, foliensuur 4-5 keer, en pantothenic suur 2-vou. Hierdie vitamien is nie deur skimmels tempe, maar deur bakteriële kontaminante soos Klebsiella pneumoniae en Citrobacter freundii. Vlakke van vitamien B12 in tempe gewissel uit 1,5 tot 6,3 mikrogram per 100 gram gedroogde tempe. Hierdie bedrag is in staat om in die behoeftes van 'n persoon per dag van vitamien B12 te ontmoet. Met die teenwoordigheid van vitamien B12 in die tempe, vegetariërs hoef nie bekommerd oor die tekort aan vitamien B12 voel, solank as wat hulle die tempe in die daaglikse spyskaart behels.
Mineral Tempe bevat makro-en mikro-minerale in voldoende hoeveelhede. Die bedrag van minerale yster, koper en sink, onderskeidelik 9,39, 2,87 en 8,05 mg per 100 g tempe. Tempe vorm kan produseer ensieme wat fitase phytic suur (wat verskeie minerale bind) uiteensetting van fosfor en inositol. Met die afbreek van phytic suur, sekere minerale (soos yster, kalsium, magnesium en sink) meer beskikbaar word gebruik om die liggaam te word.
Antioksidante Binne Tempe antioksidant ook gevind dat 'n stof in die vorm van isoflavones. Net soos vitamiene C, E, en karotenoïede, isoflavones ook 'n anti-oksidant wat die liggaam nodig is, is die reaksie van' n vrye radikaal vorming te stop. Van sojabone is daar drie vorme van isoflavones, daidzein dws, glisitein, en genistein. In Tempe, is ook vervat in bykomend tot die drie tipes van isoflavones 'n antioksidant faktor II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), wat die mees kragtige anti-oksidant eienskappe as die isoflavones in soja. Hierdie antioksidante is gesintetiseer tydens die fermentasie proses van sojabone in tempe deur die bakterieë Micrococcus luteus en Coreyne bakterie. Veroudering (veroudering) geïnhibeer kan word as die voedsel verbruik daagliks bevat genoeg antioksidante. Omdat tempe is 'n goeie bron van antioksidante, verbruik van voldoende hoeveelhede gereeld kan help voortydige veroudering te voorkom. Navorsing wat by die Universiteit van Noord-Carolina, Verenigde State, het gevind dat genestein en phytoestrogens gevind in tempe in staat was om die prostaat-en borskanker te voorkom.
Die gehalte van Tempe is sterk beïnvloed deur die gis wat gebruik word. As die gis wat gebruik word om die suurdeeg van goeie gehalte is, dan is die tempe geproduseer sal ook goed wees vir ons gesondheid. Ons lewer die beste gehalte gis tempe, tempeh vinnig kan voltooi word binne 36 uur van die administrasie van die gisselbevolking en tempe geproduseer geurig. Beskikbaar in grootte 500 gram US $ 25-prys, grootte 1 kilogram US $ 50 pryse, (Sluit gestuur). Vir diegene wat belangstel kan kontak via SMS na +6281252346840 E-pos: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar