Jumat, 29 Juli 2011

Kalite maya Soya-Tempe Fermente


Tempe Endonezya tipik bir fermente gıda. Tempe soya fasulyesi beslenen maya yapılan ve yaklaşık 2 gün boyunca saklanır. Tempe hazır pişmiş. Tempe, yaşlanma yavaş ve dejeneratif hastalıkları (ateroskleroz, koroner kalp hastalığı, diyabet, kanser, vb) önleyebilirsiniz serbest radikallere karşı kullanılmak üzere bir potansiyele sahip. Ayrıca Tempe de kalp hastalığı, hipertansiyon, ve diğerleri engelleyerek, kan kolesterol düşürücü, ishale neden antibakteriyel maddeler içerir. Tempe, Besin kompozisyonu, protein, yağ, ve karbonhidrat düzeyde soya ile karşılaştırıldığında pek fazla değişmedi. Ancak, mantar tempe, proteinler, yağlar, ve bundan daha vücutta daha kolay sindirilir Tempe karbonhidratlar tarafından üretilen sindirim enzimleri soya fasulyesi bulundu. Bu nedenle, tempe, tüm yaş gruplarında (yaşlılar için bebeklerin) verilebilir çok iyi, bu yüzden her yaştan gıda olarak adlandırılabilir. Soya ile karşılaştırıldığında, bazı şeyler Tempe yarar vardır. Kimyasal çözünmüş katı madde, çözünmüş azot, serbest amino asitler, serbest yağ asitleri, sindirilme, protein verim değerleri yanı sıra protein puan artan seviyeleri görülebilir. Çeşitli çalışmalar, besin tempe soya göre daha kolay sindirilir emilir ve vücutta kullanılan göstermiştir. Yetersiz beslenme ve kronik ishal beş yaşından küçük bebek ve çocuklarda kanıtlanmıştır. Tempe hükmü ile, kilo artışı, hiçbir zaman iyileştirilebilir, yetersiz beslenme ve ishal artacaktır. Tempe içine soya fasulyesi İşleme raffinosa ve stakiosa, gaz belirtileri (şişirilmiş göbek) neden bir bileşik seviyeleri azaltacaktır. Tempe tempe yanı sıra tahıl ve yumrular kalitesini artırmak için yüksek besin kalitesi. Günlük yemek yemek, pirinç, mısır, veya tiwul oluşan tempe eklendi görünüz beslenme kalitesini artıracaktır. Bir parça kızarmış tempe (50 gram) 200 gr pirinç besin kalitesini iyileştirmek için yeterli olacaktır. 07:03 oranında pirinç, mısır, tempe, manyok, tempe, Gıda Maddeleri tempe karışımı, beş yaşın altındaki çocuklar için verilecek yeterince iyidir.
Yağ asidi Tempe fermantasyon işlemi sırasında, yağın doymamışlık derecesinin bir artış eğilimi vardır. Böylece, çoklu doymamış yağ asitleri (çoklu doymamış yağ asitleri, ÇDYA) sayısı arttı. Oleik asit ve linoleik asit (linoleik asit, soya mevcut değildir) meydana gelen artış ise süreç içerisinde palmitik asit ve linoleik asit, biraz azaldı. Doymamış yağ asitleri, serum kolesterol içeriği düşürücü etkiye sahiptir, böylece vücutta steroller olumsuz etkilerini nötralize eder.
Vitamin Suyu (vitamin A, D, E ve K) çözünür çözünür (B vitamini kompleksi) ve yağ Tempe içerdiği vitaminler iki grup. Tempe büyük potansiyele sahip bir B vitamini kaynağıdır. B1 vitamini (tiamin), B2 (riboflavin), pantotenik asit, nikotinik asit (niasin), B6 ​​vitamini (piridoksin) B12 (Siyanokobalamin) de dahil olmak üzere Tempe bulunan vitaminler, çeşitleri. B12 vitamini genellikle hayvansal ürünlerde bulunur ve bitkisel gıdalar (sebze, meyve ve tahıl) bulunmayan, ancak tempe tempe, kadar B12 vitamini, bitkisel besinlerin vitamin sadece potansiyel kaynak içerir. B12 vitamini düzeylerinde artış tempe üretiminde en çarpıcı; B12 vitamini aktivitesi 8-47 kat riboflavin, piridoksin 4-14 kez, niasin 2-5 kez, 2, soya fermantasyon sırasında 33 kez yükseldi -3 kez biotin, folik asit, 4-5 kez, pantotenik asit 2-kat. Bu vitamin kalıpları tempe, ama örneğin Klebsiella pneumoniae ve Citrobacter freundii gibi bakteriyel kirleticiler tarafından üretilen değildir. 100 gram kurutulmuş tempe başına 1,5 'dan 6,3 mikrogram tempe B12 vitamini düzeyleri arasında değişiyordu. Bu miktar, B12 vitamini günde bir kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için mümkün olmuştur. Tempe B12 vitamini varlığı ile, vejetaryenler sürece günlük menü tempe içeren, vitamin B12 eksikliği endişe hissetmeye gerek yok.
Mineral Tempe yeterli miktarda makro ve mikro mineraller içerir. 2.87 ve 8.05 mg 100 g tempe başına, mineral, demir, bakır, çinko, sırasıyla, 9.39 miktarı. Tempe kalıp, fosfor ve inositol fitase fitik asit (çeşitli mineraller bağlar) anahat enzimleri üretebilir. Fitik asit, vücut kullanılmak üzere daha fazla kullanılabilir olması için bazı mineraller (demir, kalsiyum, magnezyum, ve çinko gibi) dökümü.
Antioksidanlar İçinde Tempe antioksidan isoflavonların şeklinde bir madde bulundu. Vitamin C, E ve karotenoidler gibi, isoflavonların de serbest radikal oluşumu reaksiyonu durdurmak için vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir antioksidan. Isoflavonların üç tip daidzein yani, glisitein ve genistein soya fasulyesi vardır. Tempe isoflavonların üç çeşit ek olarak da soya isoflavonlar daha en güçlü antioksidan özelliklere sahip bir antioksidan faktör II (6,7,4-trihydroxy izoflavon) yer almaktadır. Bu antioksidanlar, bakteri Micrococcus luteus ve Coreyne bakteri tempe içine soya fermantasyon işlemi sırasında sentezlenir. Günlük tüketilen yiyeceklerin yeterince antioksidan içerir Yaşlanma (yaşlanma) inhibe edilebilir. Tempe, iyi bir antioksidan kaynağı, yeterli miktarda tüketimi olduğu için düzenli olarak erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Kuzey Carolina Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri, yapılan bir araştırma, genestein ve tempe içinde bulunan fito prostat ve meme kanseri önlemek mümkün olduğunu bulundu.
Tempe kalitesi kullanılan maya tarafından güçlü bir şekilde etkilenir. Kullanılan kaliteli maya maya ise, daha sonra üretilen tempe de sağlığımız için iyi olacaktır. Biz, en kaliteli maya tempe üretmek, tempe, maya ve tempe yönetim 36 saat içinde hızla tamamlanmış olabilir kokulu üretti. Boyutu 500 gram US $ 25 fiyat, boyutu 1 kilogram US $ 50 fiyatları, (nakliye dahildir). İlgilenenler için, +6281252346840 SMS yoluyla temasa geçebilirsiniz Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar