Jumat, 29 Juli 2011

Kvaliteta kvasac Fermentirani soje, tempeh


Tempeh je fermentirani hrane tipično Indonezija. Tempeh je napravljen od soje hrani kvasac i pohranjeni za oko 2 dana. Tempe spremna za kuhani. Tempe ima potencijal da će se koristiti protiv slobodnih radikala, koji mogu usporiti starenje i spriječiti degenerativnih bolesti (ateroskleroza, srčane bolesti, šećerna bolest, rak, itd.). Osim toga Tempe sadrže antibakterijske tvari koje uzrokuju proljev, snižavanje kolesterola u krvi, sprečavanje srčanih bolesti, hipertenzije, i drugi. Nutrient sastav Tempe obje razine proteina, masti i ugljikohidrata nije promijenio mnogo u odnosu na soju. Međutim, zbog probavnih enzima u produkciji gljive tempeh, proteina, masti i ugljikohidrata u Tempe bi se lakše probavlja u tijelu, nego da se nalaze u soji. Stoga, tempeh je jako dobro da se dati sve dobne skupine (od djece do starijih osoba), tako da bi se moglo nazvati hranom svih uzrasta. U usporedbi s soje, postoje neke stvari koje koristi u Tempe. Kemijski se može vidjeti iz povišene razine otopljene tvari, otopljeni dušik, slobodne amino kiseline, slobodnih masnih kiselina, probavljivost, proteina učinkovitost vrijednosti, kao i rezultat od proteina. Nekoliko istraživanja su pokazala da hranjive tvari Tempe lakše probavlja, upija i koristi tijelo u odnosu na koje u soje. To je pokazao u dojenčadi i djece mlađe od pet godina s pothranjenosti i kronični proljev. S odredbom tempeh, debljanje će povećati pothranjenosti i proljeva da se liječi u nema vremena. Obrada soje u tempeh će smanjiti razinu raffinosa i stakiosa, koja je spoj uzrokuje simptome nadutosti (otečen trbuh). Visoka kvaliteta prehrambenih koja omogućuje dodavanje tempeh tempeh za poboljšanje kvalitete žitarica i gomolja. Dnevni hrana jelo se sastoji od riže, kukuruza, ili tiwul će povećati kvalitetu prehrane kada se dodaju tempeh. Komad pržene Tempe (50 grama) je dovoljna za poboljšanje prehrambene kvalitete 200 g riže. Hrana-tempeh mješavina riže, kukuruza, tempeh, manioka, tempeh, u 07:03 omjer, to je dovoljno dobar da se daje djeci mlađoj od pet godina.
Masna kiselina Tijekom procesa fermentacije tempeh, postoji tendencija da se povećanje u stupnju nezasićenosti i masti. Tako, polinezasićenih masnih kiselina (polinezasićene masne kiseline, PNMK) povećao broj. U tom procesu je palmitinska kiselina i linolenska kiselina neznatno pala, dok je porast dogodio u oleinska kiselina i linolenske kiseline (linolenska kiselina nije prisutan u soja). Nezasićene masne kiseline su smanjenje utjecaja na serumski kolesterol sadržaja, tako da se može neutralizirati negativne učinke steroli u tijelu.
Vitamin Dvije skupine vitamina sadržanih u Tempe, koji je topiv u vodi (vitamin B kompleks) i masti topivih (vitamini A, D, E i K). Tempe je izvor vitamina B s ogromnim potencijalom. Vrste vitamina sadržanih u Tempe, uključujući i vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavin), pantotenska kiselina, nikotinska kiselina (niacin), vitamina B6 (piridoksin) i B12 (cijanokobalamin). Vitamin B12 se obično nalaze u proizvodima životinjskoga podrijetla i ne nalaze u biljnim namirnicama (voće, povrće i žitarice), ali tempeh tempeh sadrže vitamin B12, tako da je jedini potencijalni izvor vitamina iz povrća namirnica. Povećanje razine vitamina B12 je najmarkantnija u proizvodnji tempeh, vitamina B12 aktivnosti povećao se 33 puta tijekom fermentacije soje, oko 8-47 puta riboflavin, piridoksin 4-14 puta, niacin 2-5 puta, 2 -3 puta biotin, folna kiselina 4-5 puta, i pantotenske kiseline 2-puta. Ovaj vitamin se ne proizvodi plijesni tempeh, ali bakterijske zagađivača kao što su i Klebsiella pneumoniae Citrobacter freundii. Razine vitamina B12 u tempeh rasponu 1,5 do 6,3 mikrograma po 100 grama suhe tempeh. Ovaj iznos je bio u mogućnosti zadovoljiti potrebe osobi po danu vitamina B12. Uz prisutnost vitamina B12 u tempeh, vegetarijanci ne osjećaju zabrinuti nedostatak vitamina B12, dok oni uključuju tempeh u dnevni meni.
Mineral Tempe sadrži makro i mikro minerala u dostatnim količinama. Količina minerala željeza, bakra, cinka i, odnosno, 9,39, 2,87 i 8,05 mg na 100 g tempeha. Tempeh kalup može proizvesti enzime koji će pregled fitase fitinska kiselina (koja povezuje više minerala) u fosfora i inozitol. Uz slom fitinska kiselina, određenih minerala (kao što su željezo, kalcij, magnezij i cink), da se više na raspolaganju da se koriste u tijelu.
Antioksidansi Unutar Tempe antioksidansa također pronašli tvar u obliku izoflavona. Kao što su vitamini C, E i karotenoidi, izoflavoni također antioksidans koji je potrebna tijelu da se zaustavi reakcije slobodnih radikala. U soje postoje tri vrste izoflavona, daidzein tj. glisitein i genistein. U Tempe, uz tri vrste izoflavona su sadržani II antioksidans faktor (6,7,4-trihydroxy izoflavona), koji je najmoćniji antioksidativna svojstva od izoflavoni u sojinim. Ovi antioksidansi sintetiziraju tijekom procesa fermentacije soje u tempeh bakterije Micrococcus luteus i Coreyne bakterija. Starenje (starenje) može biti inhibiran, kada hrane koja se konzumira dnevno sadrži dovoljno antioksidanata. Budući da tempeh je dobar izvor antioksidansa, potrošnja dovoljne količine redovito može spriječiti prerano starenje. Istraživanje provedeno na University of North Carolina, Sjedinjene Američke Države, pokazalo je da genestein i phytoestrogens nalaze u tempeh bio u mogućnosti spriječiti rak prostate i dojke.
Kvaliteta Tempe je pod snažnim utjecajem kvasac koristi. Ako kvasac koristi je kvasac dobre kvalitete, a zatim tempeh proizvodi će također biti dobar za naše zdravlje. Mi proizvodimo najbolje tempeh kvalitetu kvasca, tempeh može brzo biti dovršen u roku od 36 sata od primjene kvasca i tempeh proizvodi mirisne. Dostupan u veličini 500 grama US $ 25 cijena, veličina 1 kilograma US $ 50 cijena (uključuje shipping). Za one koji su zainteresirani mogu kontaktirati putem SMS +6281252346840, E-mail: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar