Jumat, 29 Juli 2011

Kwaliteit gist Gefermenteerde soja-Tempeh


Tempeh is een gefermenteerd voedsel typisch van Indonesië. Tempeh wordt gemaakt van sojabonen gevoed gist en opgeslagen voor ongeveer 2 dagen. Tempe klaar om te worden gekookt. Tempe heeft de potentie om gebruikt te worden tegen vrije radicalen, die kunnen vertragen veroudering en het voorkomen van degeneratieve ziekten (atherosclerose, coronaire hartziekten, diabetes mellitus, kanker, etc.). Daarnaast Tempe bevatten ook antibacteriële stoffen die diarree veroorzaken, het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed, het voorkomen van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, en anderen. Nutriëntensamenstelling van Tempe beide niveaus van eiwit, vet en koolhydraten niet veel veranderd ten opzichte van soja. Echter, vanwege de spijsverteringsenzymen geproduceerd door schimmels tempeh, eiwitten, vetten en koolhydraten in Tempe gemakkelijker worden verteerd in het lichaam dan die gevonden in sojabonen. Daarom, tempeh is zeer geschikt om te worden gegeven aan alle leeftijdsgroepen (van baby's tot ouderen), zodat het kan worden genoemd het voedsel van alle leeftijden. In vergelijking met soja, zijn er een aantal dingen dat voordeel in Tempe. Chemisch kan worden gezien van de toegenomen niveaus van opgeloste stoffen, opgeloste stikstof, vrije aminozuren, vrije vetzuren, de verteerbaarheid, eiwit efficiëntie waarden, evenals de score van het eiwit. Verschillende studies hebben aangetoond dat voedingsstoffen Tempe makkelijker verteerd, geabsorbeerd en gebruikt het lichaam in vergelijking met die in soja. Het is aangetoond bij zuigelingen en kinderen jonger dan vijf jaar met ondervoeding en chronische diarree. Met de levering van tempeh, zal gewichtstoename toenemen ondervoeding en diarree genezen te worden in een mum van tijd. De verwerking van sojabonen tot tempe zal verminderen niveaus van raffinosa en stakiosa, dat is een stof veroorzaakt de symptomen van winderigheid (opgeblazen buik). Een hoge voedingswaarde kwaliteit die het mogelijk maakt de toevoeging van tempeh tempeh het verbeteren van de kwaliteit van granen en knollen. Dagelijkse voeding schotel bestaande uit rijst, maïs, of tiwul zal de kwaliteit van de voeding wanneer ze worden toegevoegd tempeh. Een stuk gebakken tempe (50 gram) is voldoende om de voedingskwaliteit van 200 g rijst te verbeteren. Levensmiddelen-tempeh mengsel van rijst, maïs, tempeh, cassave, tempeh, in 07:03 verhouding, is het goed genoeg om te worden gegeven aan kinderen jonger dan vijf jaar.
Vetzuur Tijdens de tempeh fermentatie proces, is er een neiging om een ​​toename in de mate van onverzadiging van het vet. Zo, meervoudig onverzadigde vetzuren (meervoudig onverzadigde vetzuren, MOV's) in aantal toegenomen. In het proces is palmitinezuur en linolzuur daalde licht, terwijl de toename vond plaats in oliezuur en linoleenzuur (linoleenzuur is niet aanwezig in soja). Onverzadigde vetzuren hebben een verlagend effect op het serum cholesterol gehalte, dus het kan de negatieve effecten van de sterolen in het lichaam neutraliseren.
Vitamine Twee groepen van vitamines in Tempe, dat is water oplosbaar (vitamine B-complex) en vet oplosbaar (vitamines A, D, E en K). Tempe is een bron van vitamine B met een enorm potentieel. Soorten vitamines die in Tempe, waaronder vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), pantotheenzuur, nicotinezuur (niacine), vitamine B6 (pyridoxine) en B12 (cyanocobalamine). Vitamine B12 wordt vaak gevonden in dierlijke producten en worden niet gevonden in plantaardige voedingsmiddelen (groenten, fruit en granen), maar tempeh tempeh bevatten vitamine B12, dus de enige potentiële bron van vitaminen uit plantaardige voedingsmiddelen. De toename van de niveaus van vitamine B12 is het meest opvallend in de productie van tempeh, vitamine B12-activiteit verhoogd tot 33 keer tijdens de fermentatie van sojabonen, een stijging van ongeveer 8 tot 47 keer riboflavine, pyridoxine 4-14 keer, niacine 2-5 maal, twee -3 keer biotine, foliumzuur 4-5 keer, en pantotheenzuur 2-voud. Deze vitamine is niet geproduceerd door schimmels tempeh, maar door bacteriële verontreinigingen, zoals Klebsiella pneumoniae en Citrobacter freundii. Niveaus van vitamine B12 in tempeh varieerde 1,5 tot 6,3 microgram per 100 gram gedroogde tempeh. Dit bedrag is erin geslaagd om aan de behoeften van een persoon per dag aan vitamine B12 te voldoen. Met de aanwezigheid van vitamine B12 in tempeh, vegetariërs hoeft niet het gevoel bezorgd over het tekort aan vitamine B12, zolang ze de tempeh in het dagelijkse menu te betrekken.
Mineraal Tempe bevat macro-en micro-mineralen in voldoende hoeveelheden. De hoeveelheid mineralen ijzer, koper en zink, respectievelijk 9,39, 2,87 en 8,05 mg per 100 g tempeh. Tempeh schimmel kan produceren enzymen die fitase fytinezuur (dat bindt verschillende mineralen) zal een beschrijving geven aan fosfor en inositol. Met de afbraak van fytinezuur, bepaalde mineralen (zoals ijzer, calcium, magnesium en zink) om meer beschikbaar om te worden gebruikt het lichaam.
Antioxidanten Binnen Tempe antioxidant vond ook een stof in de vorm van isoflavonen. Net als vitamine C, E en carotenoïden, isoflavonen ook een antioxidant die nodig is voor het lichaam om de reactie van de vrije radicalen te stoppen. In sojabonen zijn er drie types van isoflavonen, daïdzeïne dat wil zeggen, glisitein, en genisteïne. In Tempe, zijn in aanvulling op de drie types van isoflavonen bevatte ook een antioxidant factor II (6,7,4-trihydroxy isoflavonen), die de meest krachtige antioxiderende eigenschappen dan de isoflavonen in soja heeft. Deze antioxidanten zijn gesynthetiseerd tijdens het fermentatieproces van sojabonen in de tempeh door bacteriën Micrococcus luteus en Coreyne bacterie. Aging (vergrijzing) kan worden geremd wanneer het voedsel per dag geconsumeerd bevat voldoende anti-oxidanten. Omdat tempeh is een goede bron van antioxidanten, de consumptie van voldoende hoeveelheden regelmatig kan helpen voorkomen vroegtijdige veroudering. Onderzoek aan de Universiteit van North Carolina, Verenigde Staten, bleek dat genestein en fyto-oestrogenen in tempeh in staat was om prostaat-en borstkanker te voorkomen.
De kwaliteit van Tempe wordt sterk beïnvloed door de gebruikte gist. Als de gebruikte gist is de gist van goede kwaliteit, dan is de geproduceerde tempeh zal ook goed zijn voor onze gezondheid. Wij produceren de beste kwaliteit gist tempeh, tempeh kunnen snel worden voltooid binnen 36 uur na de toediening van gist en tempeh geproduceerd geurig. Verkrijgbaar in de maten 500 gram US $ 25 prijs, grootte 1 kilogram US $ 50 prijzen, (inclusief verzendkosten). Voor diegenen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen via SMS naar +6281252346840, E-mail: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar