Jumat, 29 Juli 2011
Качество мая ферментиралия соя-темпе
Темпех е ферментирали храни, типични за Индонезия. Темпех е направена от соя хранят мая и се съхраняват за около 2 дни. Темпе готови да бъдат сготвени. Темпе има потенциал да бъдат използвани срещу свободните радикали, които могат да забавят стареенето и предотвратяване на дегенеративни заболявания (атеросклероза, исхемична болест на сърцето, захарен диабет, рак и др.). В допълнение Темпе също се съдържа антибактериални вещества, които причиняват диария, понижаване на холестерола в кръвта, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, хипертония и други. Хранителния състав на Темпе двете нива на протеини, мазнини и въглехидрати не се е променил много в сравнение към соя. Въпреки това, тъй като на храносмилателни ензими, произведени от гъбички темпе, протеини, мазнини и въглехидрати в Темпе, да се усвоява по-лесно в организма, отколкото това, намерени в соята. Следователно, темпе е много добре да се обърне към всички възрастови групи (от бебета до възрастни хора), така че може да се нарече храна от всички възрасти. В сравнение със соево, има някои неща, които се ползват в Темпе. Химически може да се види от повишени нива на разтворени вещества, разтворен азот, свободни аминокиселини, свободни мастни киселини, смилаемост, ценности протеин ефективност, както и оценка на протеина. Няколко изследвания са показали, че на хранителни вещества Темпе по-лесно усвоява, се абсорбира, и използват тялото в сравнение с тази в соя. Доказано е, при бебета и деца под петгодишна възраст с недохранване и хронична диария. С предоставянето на темпех, наддаване на тегло ще се увеличи недохранване и диария, за да бъдат излекувани в нито един момент. Обработка на соя в темпе ще намали нивата на raffinosa и stakiosa, който е съединение, което причинява симптоми на метеоризъм (подут корем). Висока хранителна качество, че да позволява добавянето на темпех темпех да се подобри качеството на житни растения и грудки. Ежедневна храна чиния, състоящ се от ориз, царевица, или tiwul, ще повиши качеството на храненето, когато се добавят темпе. Парче от пържени Темпе (50 грама) е достатъчна, за да се подобрят хранителните качества на 200 г ориз. Храните-темпе смес от ориз, царевица, темпе, маниока, темпе, в 7:03 съотношение, той е достатъчно добър, за да се дава на деца под пет години.
Мастни киселини По време на процеса темпех на ферментация, има тенденция към увеличаване на степента на насищане на мазнините. Така, полиненаситени мастни киселини (полиненаситени мастни киселини, PUFAs) са се увеличили на брой. В процеса на палмитинова киселина и линолова киселина намалява леко, докато увеличението в олеинова киселина и линоленова киселина (линоленова киселина не присъства в соята). Ненаситените мастни киселини имат понижаващ ефект върху серумния холестерол съдържание, така че тя може да неутрализира негативните ефекти на стероли в тялото.
Витамин Две групи от витамини, съдържащи се в Темпе, който е вода разтворим (витамин В комплекс) и мастноразтворимите (витамини A, D, E и K). Темпе е източник на витамин Б, с огромен потенциал. Видове на витамини, съдържащи се в Темпе, включително витамин В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), пантотенова киселина, никотинова киселина (ниацин), витамин В6 (пиридоксин) и В12 (цианкобаламин). Витамин В12 е често се срещат в продуктите от животински произход и не са намерени в растителните храни (зеленчуци, плодове и зърнени храни), но темпех темпех съдържат витамин B12, така че единственият потенциален източник на витамини от растителни храни. Увеличение в нивата на витамин В12 е най-впечатляващо в производството на темпех, витамин B12 активност се увеличава до 33 пъти по време на ферментация на соята, до около 8-47 пъти рибофлавин, пиридоксин 4-14 пъти, ниацин 2-5 пъти, 2 -3 пъти биотин, фолиева киселина 4-5 пъти, и пантотенова киселина, 2-пъти. Този витамин не се произвежда от плесени темпех, но от бактериални замърсявания като Klebsiella пневмония и Citrobacter freundii. Нивата на витамин В12 в темпех варира от 1,5 до 6,3 микрограма на 100 грама сушени темпех. Тази сума е в състояние да отговори на нуждите на човек на ден на витамин В12. С присъствието на витамин В12 в темпех, вегетарианците не трябва да се чувстват загрижени за недостиг на витамин В12, толкова дълго, колкото те се включват темпех в ежедневното меню.
Минерален Темпе съдържа макро и микро минерали в достатъчни количества. Размерът на минерална желязо, мед, цинк, съответно 9,39, 2,87 и 8,05 мг на 100 г темпех. Темпех мухъл може да произвежда ензими, които ще очертае fitase фитинова киселина (която свързва няколко минерали) фосфор и инозитол. С разпределението на фитинова киселина, на някои минерали (като желязо, калций, магнезий и цинк), за да бъдат по-достъпни, да бъдат използвани тялото.
Антиоксидантите Вътре Темпе антиоксидант също вещество под формата на изофлавони. Подобно на витамини С, Е и каротеноиди, изофлавони и антиоксидант, които са необходими на организма, за да спре реакцията на образуване на свободни радикали. В соята има три вида на изофлавони, daidzein т.е. glisitein, и генистеин. В Темпе, в допълнение към трите вида на изофлавони се съдържат антиоксидант II фактор (6,7,4-trihydroxy изофлавон), която има най-мощни антиоксидантни свойства, отколкото на изофлавони в соята. Тези антиоксиданти се синтезира по време на процеса на ферментация на соята в темпех от бактерии Micrococcus лутеус и Coreyne бактерия. Остаряване (остаряване), може да бъде потиснат, когато храната, консумирана ежедневно, съдържа достатъчно антиоксиданти. Тъй като темпех е добър източник на антиоксиданти, консумацията на достатъчно количество редовно може да помогне за предотвратяване на преждевременното стареене. Проучване, проведено в Университета на Северна Каролина, САЩ, установили, че genestein и фитоестрогени, намерени в темпех е в състояние да предотврати простатата и рак на гърдата.
В качеството на Темпе е силно повлияно от използваната мая. Ако се използва мая е маята с добро качество, произведени темпех също ще бъдат добри за нашето здраве. Ние произвеждаме най-доброто качество на темпех мая, темпе могат да бъдат извършени в кратки срокове в рамките на 36 часа от администрацията на мая и темпе произведени ароматно. Предлага се в размер на 500 грама САЩ $ 25 цена, размер на 1 килограм САЩ $ 50 цени, включва доставка. За интересуващите се могат да се свържат чрез SMS до +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar