Jumat, 29 Juli 2011

ხარისხის საფუარი ფერმენტირებული Soybean-Tempeh


Tempeh არის ფერმენტირებული საკვები ტიპიური ინდონეზია. Tempeh მზადდება soybeans Fed საფუარი და ინახება დაახლოებით 2 დღის განმავლობაში. Tempe მზად მოხარშული. Tempe აქვს პოტენციალი წინააღმდეგ იქნას გამოყენებული თავისუფალი რადიკალების, რაც შეიძლება ნელი დაძველების და თავიდან დეგენერაციული დაავადებების (ათეროსკლეროზი, გულის კორონარული დაავადება, შაქრიანი დიაბეტის, კიბოს და ა.შ.). გარდა ამისა Tempe ასევე შეიცავს ანტიბაქტერიული ნივთიერებები, რომლებიც იწვევენ დიარეა, ამცირებს სისხლის ქოლესტერინის, პრევენციისა გულის დაავადებების, ჰიპერტონიის, და სხვა. Nutrient შემადგენლობის tempe ორივე დონეზე ცილების, ცხიმების, ნახშირწყლების და არ შეცვლილა, ბევრად შედარებით soybean. თუმცა, რადგან საჭმლის მომნელებელი ფერმენტების მიერ წარმოებული სოკოების tempeh, ცილები, ცხიმები, ნახშირწყლები და ამ Tempe უფრო ადვილად digested სხეულში, ვიდრე ნაპოვნი soybeans. ამიტომ, tempeh ძალიან კარგი გადაეცემა ყველა ასაკობრივ ჯგუფში (საწყისი ახალშობილებში, რომ მოხუცები), ასე რომ შეიძლება მოუწოდა კვების ყველა ასაკის. შედარებით, სოიოს, არსებობს რამ, რომ სარგებლის Tempe. ქიმიურად შეიძლება ჩანს, გაზრდილი დონის მყარი დაიშალა, დაიშლება აზოტის, თავისუფალ ამინომჟავებს, თავისუფალი ცხიმოვანი მჟავების, digestibility, ცილოვანი ეფექტურობის ღირებულებების, აგრეთვე ანგარიში ცილა. რამდენიმე კვლევამ აჩვენა, რომ საკვებ ნივთიერებებს tempe უფრო ადვილად digested, შეიწოვება, და გამოყენებული სხეულის შედარებით რომ soybean. უკვე აჩვენა, ახალშობილებში და წლამდე ბავშვებისთვის ხუთი ერთად malnutrition და ქრონიკული დიარეა. ამ დებულების tempeh, წონის მომატება გაიზრდება malnutrition და დიარეა უნდა განკურნა არ დროს. გენერაციის soybeans შევიდა tempeh შეამცირებს დონეზე raffinosa და stakiosa, რომელიც რთული გამომწვევი სიმპტომების flatulence (bloated მუცლის). მაღალი ხარისხის საკვები, რომელიც საშუალებას აძლევს დამატებით tempeh tempeh ხარისხის გასაუმჯობესებლად მარცვლოვანების მარცვლის და ბოლქვნაყოფები. ყოველდღიური საკვები კერძი შედგება ბრინჯის, სიმინდის, ან tiwul გაიზრდება ხარისხის კვების როდესაც დასძინა tempeh. ნაჭერი შემწვარი tempe (50 გრამი) არის საკმარისი, რათა გააუმჯობესოს კვების ხარისხი 200 გ ბრინჯი. საკვები-tempeh ნარევი, ბრინჯი, სიმინდი, tempeh, cassava, tempeh, რომელიც 7:3 თანაფარდობა, ეს კარგია საკმარისი გადაეცემა წლამდე ბავშვებისთვის ხუთ.
ცხიმოვანი მჟავა დროს tempeh დუღილის პროცესი, არსებობს ტენდენციის ზრდა ხარისხი unsaturation და ცხიმი. ამგვარად, polyunsaturated ცხიმოვანი მჟავების (polyunsaturated ცხიმოვანი მჟავების, PUFAs) გაიზარდა ნომერი. პროცესში ეს palmitic მჟავა და linoleic მჟავა ოდნავ შემცირდა, ხოლო ზრდა მოხდა oleic მჟავა და linolenic მჟავა (linolenic მჟავა არ იმყოფება სოიოს). უჯერი ცხიმოვანი მჟავების აქვს შემცირება გავლენას შრატის ქოლესტერინის შემცველობა, ასე რომ შეიძლება განეიტრალებას უარყოფითი ეფექტი sterols სხეულში.
ვიტამინი ორი ვიტამინების შეიცავს Tempe, რომელიც წყალში ხსნადი (ვიტამინი B კომპლექსი) და ცხიმი ხსნადი (ვიტამინები A, D, E, და K). Tempe წყაროა ვიტამინი B უზარმაზარი პოტენციალი. სახის ვიტამინებს შეიცავს Tempe, მათ შორის, ვიტამინი B1 (thiamine), B2 (riboflavin), pantothenic მჟავას, ნიკოტინის მჟავას (niacin), ვიტამინი B6 (pyridoxine) და B12 (cyanocobalamin). ვიტამინი B12 საყოველთაოდ ნაპოვნი მეცხოველეობის პროდუქციის და არ არის ნაპოვნი მცენარეული საკვები (ბოსტნეული, ხილი, და მარცვლეული), მაგრამ tempeh tempeh შეიცავს ვიტამინ B12, ამიტომ მხოლოდ პოტენციურ წყაროდ ვიტამინების მცენარეული წარმოშობის საკვები. ზრდა დონეზე ვიტამინ B12 არის ყველაზე ნათელი წარმოებაში და tempeh; ვიტამინი B12 საქმიანობის გაიზარდა 33 დროს დუღილის საქართველოს soybeans, დაახლოებით 8-47 ჯერ riboflavin, pyridoxine 4-14 ჯერ, niacin 2-5 ჯერ, 2 -3 ჯერ biotin, ფოლიუმის მჟავის 4-5 ჯერ, და pantothenic მჟავა 2-ჯერ. ეს ვიტამინი არ არის წარმოებული ფორმები tempeh, არამედ ბაქტერიული contaminants როგორიცაა Klebsiella pneumoniae და Citrobacter freundii. საფეხურები ვიტამინი B12 წელს tempeh თარიღის 1,5 დან 6.3 მკგ 100 გრამი ხმელი tempeh. ეს თანხა უკვე შეუძლია მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად პირის დღეში ვიტამინ B12. ერთად ყოფნა ვიტამინი B12 წელს tempeh, vegetarians არ უნდა იგრძნონ შეშფოთებულია უკმარისობა ვიტამინი B12, რადგან ისინი ჩართვა tempeh ყოველდღიურ მენიუში.
მინერალური Tempe შეიცავს მაკრო და მიკრო მინერალები, რომელიც საკმარისი რაოდენობით. თანხა მინერალური რკინა, სპილენძი, თუთიის და, შესაბამისად, 9,39, 2,87 და 8.05 მგ 100 გ tempeh. Tempeh mold შეიძლება ფერმენტების რომელიც გამოვყოთ fitase phytic მჟავა (რომელიც binds რამდენიმე მინერალები) და ფოსფორის და inositol. ერთად ჩამონგევას phytic მჟავა, გარკვეული მინერალები (როგორც რკინის, კალციუმის, მაგნიუმის, თუთიის და) უფრო ხელმისაწვდომი იყოს გამოყენებული სხეულის.
ანტიოქსიდანტები შენობაში Tempe ანტიოქსიდანტური ასევე მოიპოვა ნივთიერება სახით isoflavones. როგორც ვიტამინების C, E, და carotenoids, isoflavones ასევე ანტიოქსიდანტური საჭირო ორგანოს მიერ შეჩერება რეაქცია უფასო რადიკალური ფორმირება. ამ soybeans არსებობს სამი სახის isoflavones, daidzein ანუ glisitein და genistein. ამ Tempe, გარდა სამი სახის isoflavones ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტური ფაქტორი II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), რომელიც ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებები, ვიდრე isoflavones წელს სოიოს. ეს ანტიოქსიდანტები, რომლებიც სინთეზურ დროს, ფერმენტაციის პროცესი soybeans შევიდა tempeh მიერ ბაქტერიების Micrococcus luteus და Coreyne bacterium. დაძველება (დაძველება) შეიძლება inhibited როდესაც საკვები მოხმარებული ყოველდღიური შეიცავს საკმარისი ანტიოქსიდანტები. იმის გამო, რომ tempeh არის კარგი წყარო ანტიოქსიდანტები, მოხმარების საკმარისი თანხები რეგულარულად დაგეხმარებათ თავიდან ნაადრევი დაძველება. კვლევა ჩატარდა უნივერსიტეტის ჩრდილოეთ კაროლინა, ამერიკის შეერთებული შტატები აღმოჩნდა, რომ genestein და phytoestrogens ნაპოვნი tempeh შეძლო თავიდან პროსტატის და სარძევე ჯირკვლის კიბოს.
ხარისხი tempe მკაცრად იმოქმედა საფუარი გამოიყენება. თუ საფუარი გამოიყენება არის საფუარი კარგი ხარისხის, მაშინ tempeh წარმოებული იქნება ასევე კარგია ჩვენი ჯანმრთელობა. ჩვენ ვაწარმოებთ საუკეთესო ხარისხის საფუარი tempeh, tempeh შეიძლება სწრაფად დასრულდა ფარგლებში 36 საათის განმავლობაში ადმინისტრაციის საფუარი და tempeh წარმოებული სურნელოვანი. არსებული ზომა 500 გრამი აშშ $ 25 ფასი, ზომა 1 კგ US $ 50 ფასები (მოიცავს საზღვაო). იმ დაინტერესებულ შეიძლება დავუკავშირდეთ მეშვეობით SMS-+6281252346840, ფოსტა: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar