Jumat, 29 Juli 2011
Якасць дрожджаў кісламалочных соевых бабоў тэмпе
Тэмпе з'яўляецца тыповым ежу ферментаваны Інданезіі. Тэмпе вырабляецца з дрожджаў соі кармілі і захоўваецца на працягу 2 дзён. Тэмпе гатовы да гатоўнасці. Тэмпе ёсць патэнцыял, каб быць выкарыстана супраць свабодных радыкалаў, якія могуць запаволіць старэнне і прадухіліць дэгенератыўных захворванняў (атэрасклероз, ішэмічная хвароба сэрца, цукровы дыябет, рак і г.д.). Акрамя таго Тэмпе таксама ўтрымліваюць антыбактэрыйныя рэчывы, якія выклікаюць дыярэю, зніжэнне ўзроўню халестэрыну ў крыві, прадухіляючы хваробы сэрца, гіпертанія і іншыя. Пажыўны склад тэмпе абодвух узроўняў бялкоў, тлушчаў і вугляводаў не зведала істотных змен у параўнанні з сояй. Аднак з-за стрававальных ферментаў, выпрацоўваемых грыбамі тэмпе, бялкоў, тлушчаў і вугляводаў у Тэмпе, больш лёгка пераварваецца ў арганізме, чым змяшчаецца ў соевых бабах. Такім чынам, тэмпе, вельмі добра, каб быць дадзена для ўсіх узроставых груп (ад немаўлятаў да пажылых людзей), так што можна было б назваць ежай ўсіх узростаў. У параўнанні з сояй, Ёсць некаторыя рэчы, якія прыносяць карысць у Тэмпе. Хімічна гэта відаць з павышаны ўзровень раствораных цвёрдых рэчываў, раствораных азоту, свабодных амінакіслот, свабодных тлустых кіслот, засваяльнасць, каштоўнасці бялку эфектыўнасці, а таксама адзнака бялку. Некалькі даследаванняў паказалі, што пажыўныя рэчывы тэмпе лягчэй пераварваецца, ўсмоктваецца, і выкарысталі цела па параўнанні з, што ў соi. Было прадэманстравана, у немаўлятаў і дзяцей да пяці гадоў з недаяданьнем і хранічнай дыярэі. З прадастаўленнем тэмпе, павелічэнне масы цела павялічыцца недаядання і дыярэі, каб лячыцца ў імгненне вока. Апрацоўка соевых бабоў ў тэмпе знізіць ўзроўні raffinosa і stakiosa, які ўяўляе сабой злучэнне, выклікаючы сімптомы метэарызму (разадзьмуты жывот). Высокія пажыўныя якасці, што дазваляе дадаваць тэмпе тэмпе для павышэння якасці збожжа і клубні. Штодня страва ежы, які складаецца з рысу, кукурузы, або tiwul павялічыць якасць харчавання пры даданні тэмпе. Кавалак смажанай тэмпе (50 г) дастаткова, каб палепшыць пажыўную каштоўнасць 200 г рысу. Прадукты харчавання тэмпе-сумесь рысу, кукурузы, тэмпе, маніёк, тэмпе, у 7:03 адносіны, гэта дастаткова добра, каб даваць дзецям малодшай пяці гадоў.
Тоўстая кіслата У тэмпе працэсу закісання, ёсць тэндэнцыя да павелічэння ступені ненасычанага тлушчу. Такім чынам, поліненасычаных тлустых кіслот (поліненасычаныя тоўстыя кіслоты, ПНЖК) павялічыўся ў нумар. У працэсе яго пальміціновая кіслата і лінолевая кіслата знізіліся нязначна, у той час як прырост адбыўся ў олеіновая кіслата і ліноленовая кіслоты (ліноленовая кіслоты не прысутнічае ў соі). Ненасычаныя тлустыя кіслоты аказваюць уплыў на зніжэнне сыроватачна ўтрымання халестэрыну, таму яго можна нейтралізаваць негатыўныя наступствы стеринов ў арганізме.
Вітамін Дзве групы вітамінаў, якія змяшчаюцца ў Тэмпе, які раствараецца ў вадзе (вітаміны групы В) і тлушчарастваральныя (вітаміны А, D, Е і К). Тэмпе з'яўляецца крыніцай вітаміну B з велізарным патэнцыялам. Тыпы вітамінаў, якія змяшчаюцца ў Тэмпе, у тым ліку вітамін В1 (тыямін), В2 (рыбафлавін), пантатэнавая кіслата, нікацінавая кіслата (ніацін), вітамін В6 (пірыдаксін) і B12 (цианокобаламин). Вітамін В12 звычайна сустракаюцца ў прадуктах жывёльнага паходжання і не сустракаюцца ў расліннай ежы (гародніна, садавіна і трава), але тэмпе тэмпе ўтрымліваюць вітамін В12, так што адзіны патэнцыйная крыніца вітамінаў з раслінных прадуктаў харчавання. Павышэнне ўзроўню вітаміна В12 больш за ўсё ўражвае ў вытворчасці тэмпе; вітамін В12 актыўнасць ўзрасла да 33 разоў на працягу ферментацыі соевых бабоў, складаюць каля 8-47 раз рыбафлавін, пірыдаксін 4-14 раз, ніацін 2-5 раз, 2 -3 разы біятын, фалійная кіслата 4-5 разоў, і пантатэнавай кіслаты ў 2 разы. Гэты вітамін не вырабляецца тэмпе прэс-формаў, але і бактэрыяльных забруджванняў, такіх як клебсиелла пнеўманіі і Citrobacter freundii. Узроўні вітаміна B12 ў тэмпе вагалася ад 1,5 да 6,3 мкг на 100 г сухога тэмпе. Гэтая сума была ў стане задаволіць запатрабаванні чалавека ў дзень вітаміну В12. Пры наяўнасці вітаміна B12 ў тэмпе, вегетарыянцы не павінны адчуваць занепакоены недахопам вітаміна В12, да тых часоў, як яны звязаны тэмпе ў штодзённае меню.
Мінеральны Тэмпе змяшчае макра-і мікра-мінералы ў дастатковай колькасці. Колькасць мінеральных жалеза, медзь і цынк, адпаведна, 9,39; 2,87 і 8,05 мг на 100 г тэмпе. Темпех цвіль можа вырабляць ферменты, якія будуць выкладзены fitase фіцінавая кіслаты (якая звязвае некалькі карысных выкапняў) і фосфару і инозитол. З распадам фіцінавая кіслаты, некаторых мінералаў (напрыклад, жалеза, кальцый, магній і цынк), каб быць больш даступнымі для быць выкарыстаны цела.
Антыаксіданты Усярэдзіне Тэмпе антыаксідант таксама знайшоў рэчыва ў выглядзе изофлавонов. Як вітаміны С, Е і кароціноіды, изофлавоны таксама антыаксідант, які неабходны цела для прыпынку рэакцыі адукацыі вольных радыкалаў. У сою Ёсць тры тыпу изофлавоны, даидзеина г.зн. glisitein і генистеин. У Тэмпе, у дадатак да трох тыпах изофлавоны таксама ўтрымліваецца антыаксідант фактар II (6,7,4-тригидрокси изофлавонов), якая мае самыя магутныя антыаксідантныя ўласцівасці, чым у соевых изофлавонов. Гэтыя антыаксіданты сінтэзуюцца ў працэсе ферментацыі соевых бабоў ў тэмпе бактэрыі Micrococcus Шеиз і Coreyne бактэрыі. Старэнне (старэння) можа быць забароненая, калі ежы, спажыванай штодня змяшчае дастатковую колькасць антыаксідантаў. Таму што тэмпе з'яўляецца добрым крыніцай антыаксідантаў, спажыванне дастатковай колькасці рэгулярна можа дапамагчы прадухіліць заўчаснае старэнне. Даследаванні, праведзеныя ў Універсітэце Паўночнай Караліны, ЗША, выявілі, што genestein і фитоэстрогенов змяшчаецца ў тэмпе змагло прадухіліць прастаты і малочнай залозы.
Якасць тэмпе моцна залежыць ад выкарыстоўваных дрожджаў. Калі дрожджы выкарыстоўваюцца дрожджаў добрага якасці, то тэмпе вырабляецца таксама будзе карысна для нашага здароўя. Мы вырабляем лепшае якасць дрожджаў тэмпе, тэмпе могуць быць хутка завершаны на працягу 36 гадзін ад адміністрацыі дрожджаў і тэмпе вырабляецца духмяныя. Даступны ў памеры 500 грамаў $ 25 кошт, памер 1 кілаграм 50 даляраў кошты, (уключаючы дастаўку). Для тых, хто зацікаўлены можа звязацца з дапамогай SMS для +6281252346840, E-mail: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar