Jumat, 29 Juli 2011
Kvalitātes rauga Raudzētie Sojas-tempeh
Tempeh ir fermentētas pārtikas tipisks Indonēzija. Tempeh ir izgatavots no sojas pupām baro rauga un uzglabāt apmēram 2 dienas. Tempe gatavi novāra. Tempe, ir iespējams izmantot pret brīvajiem radikāļiem, kas var palēnināt novecošanos un novērš deģeneratīvo slimību (ateroskleroze, sirds išēmiskās slimības, cukura diabēts, vēzis, uc). Turklāt Tempe satur arī antibakteriālas vielas, kas izraisa caureju, pazeminot holesterīna līmeni asinīs, novērš sirds slimības, paaugstināts asinsspiediens, un citi. Uzturvielu sastāvu Tempe gan olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu līmenis nemainījās daudz, salīdzinot ar sojas. Tomēr, ņemot vērā gremošanas fermentus, ko ražo sēnītes tempeh, proteīnu, tauku un ogļhidrātu Tempe ir vairāk viegli sagremo organismā, nekā tas konstatēts sojas. Tāpēc, tempeh ir ļoti labs jāpiešķir visās vecuma grupās (no zīdaiņiem līdz gados veciem cilvēkiem), lai tā varētu saukt pārtikas visās vecuma grupās. Salīdzinājumā ar sojas, ir dažas lietas, kas pabalsta Tempe. Ķīmiski to var redzēt no paaugstināta izšķīdušo cietvielu, izšķīdušā slāpekļa, brīvās aminoskābes, brīvās taukskābes, gremošanas, olbaltumvielas lietderības vērtības, kā arī proteīna rezultātu. Vairāki pētījumi ir parādījuši, ka barības vielas Tempe vieglāk sagremota, uzsūcas, un izmanto ķermeņa, salīdzinājumā ar sojas. Pierādīts, zīdaiņiem un bērniem līdz piecu ar nepietiekamu uzturu un hronisku caureju. Ar noteikumu par tempeh, svara pieaugums palielinās nepietiekamu uzturu un caureju, kas dziedināts, jo nav laika. Pārstrāde sojas vērā tempeh samazinās līmeni raffinosa un stakiosa, kas ir savienojums izraisa simptomus meteorisms (uzpampis vēders). Augstas uzturvērtību, kas ļauj tempeh tempeh papildus kvalitātes uzlabošanai labības un bumbuļaugiem. Ēdiens ēdiens, kas sastāv no rīsu, kukurūzas vai tiwul palielinās kvalitāti, uzturvērtību, kad to pievienoja tempeh. Cepta Tempe (50 grami) gabals ir pietiekama, lai uzlabotu uzturvērtību 200 g rīsu. Pārtikas produkti, tempeh maisījums rīsi, kukurūza, tempeh, Manioka, tempeh, jo 07:03 attiecība, ar to ir pietiekami labs, lai lietot bērniem vecumā līdz pieciem gadiem.
Taukskābju Laikā tempeh fermentācijas procesā, ir tendence palielināt līmeni unsaturation tauku. Tādējādi, polinepiesātinātās taukskābes (polinepiesātinātās taukskābes, PUFAs) palielinājušies. Šajā procesā tā palmitīnskābes un linolskābe nedaudz samazinājās, bet pieaugums bija oleīnskābes un linolēnskābes (linolēnskābi nav sastopams soja). Nepiesātinātās taukskābes ir pazeminošā ietekme uz holesterīna saturu, tāpēc tas var neitralizēt negatīvu ietekmi sterīnu organismā.
Vitamīns Divas vitamīnu grupām, kas ietverta Tempe, kas ir ūdenī šķīstošs (vitamīns B komplekss) un taukos šķīstošo (vitamīni A, D, E un K). Tempe ir avots vitamīna B ar milzīgu potenciālu. Veidi vitamīnu ietverto Tempe, vitamīna B1 (tiamīns), B2 (riboflavīns), pantotēnskābe, nikotīnskābi (niacīns), vitamīns B6 (piridoksīna) un B12 (ciānkobalamīnu). B12 vitamīns ir bieži sastopamas dzīvnieku izcelsmes produktos un kas nav atrodami augu pārtikas produkti (dārzeņi, augļi un graudi), bet tempeh tempeh satur vitamīnu B12, tāpēc vienīgais potenciāls avots vitamīnu no augu pārtikas produktiem. Līmeņu vitamīna B12 pieaugums ir visspilgtākais ražošanā tempeh, vitamīna B12 aktivitāte pieauga līdz 33 reizes, fermentējot sojas pupām, apmēram 8-47 reizes riboflavīns, piridoksīna 4-14 reizes, niacīns 2-5 reizes, 2 -3 reizes biotīns, folskābe 4-5 reizes, un pantotēnskābe 2 reizes. Šis vitamīns neražo pelējuma tempeh, bet baktēriju piesārņotāju, piemēram, Klebsiella pneumoniae un Citrobacter freundii. Vitamīna līmenis B12 tempeh svārstījās 1,5-6,3 mikrogrami uz 100 gramiem kaltētu tempeh. Šī summa ir spējusi apmierināt cilvēku dienā vitamīna B12. Ar klātbūtni vitamīna B12 tempeh, veģetārieši nav rūp trūkumu vitamīnu B12, ja vien tie ietver tempeh ikdienas izvēlnē.
Minerālūdens Tempe satur makro un mikro minerālvielu pietiekamā daudzumā. Izlietotā minerālmēslojuma dzelzs, varš un cinks, attiecīgi, 9,39, 2,87 un 8,05 mg uz 100 g tempeh. Tempeh pelējuma var radīt fermentus, kurā iezīmēs fitase fitīnskābe (kas saista vairākas minerālvielas), fosfora un inozitols. Ar sadalījumu fitīnskābe, noteikti minerāli (piemēram, dzelzs, kalcija, magnija, un cinka), kas ir vairāk pieejami, kas tiek izmantots organismā.
Antioksidanti Inside Tempe antioksidantu konstatēja arī vielu veidā isoflavones. Piemēram, vitamīnu C, E, un karotinoīdus, isoflavones arī antioksidants, kas ir nepieciešama ķermeņa, lai apturētu reakcijas brīvo radikāļu veidošanās. Jo sojas pupas ir trīs veidu isoflavones, daidzein ti, glisitein un Genistein. In Tempe, papildus trīs veidu isoflavones ir ietverti arī antioksidants faktors II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), kam ir visspēcīgākais antioksidanta īpašības, kā sojas isoflavones. Šie antioksidanti ir sintezētas laikā fermentācijas process, sojas pupas vērā tempeh baktērijas Micrococcus luteus un Coreyne baktēriju. Novecošana (novecošana) var kavēt, ja pārtikas produktu patēriņa ikdienas satur pietiekami daudz antioksidantus. Tā tempeh ir labs avots antioksidantiem, patēriņa pietiekamā daudzumā regulāri var palīdzēt novērst priekšlaicīgu novecošanos. Pētījumi veikti no North Carolina University, ASV, konstatēja, ka genestein un phytoestrogens atrast tempeh varēja novērst prostatas un krūts vēzi.
No Tempe kvalitāte stipri ietekmē izmanto rauga. Ja izmanto raugu rauga labas kvalitātes, tad saražoto tempeh arī būs laba mūsu veselībai. Mēs ražot augstākās kvalitātes raugs tempeh, tempeh var ātri jāpabeidz 36 stundu laikā no administrācijas rauga un tempeh ražoti tīkams. Pieejams izmērs ir 500 gramos 25 ASV dolārus cenas, lieluma 1 kilograms US $ 50 cenas (Ietver piegāde). Tiem, kurus interesē var sazināties caur SMS uz +6281252346840, E-pasts: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar