Jumat, 29 Juli 2011
שמרים איכות סויה מותססים, טמפה
טמפה הוא מזון מותסס טיפוסי של אינדונזיה. טמפה הוא עשוי שמרים נמאס פולי סויה מאוחסנים כ 2 ימים. בטמפה מוכן להיות מבושל. בטמפה יש פוטנציאל לשמש כנגד רדיקלים חופשיים, אשר יכולים להאט את ההזדקנות ולמנוע מחלות ניווניות (טרשת עורקים, מחלת לב כלילית, סוכרת, סרטן וכד '). בטמפה בנוסף גם מכילים חומרים אנטי בקטריאליים כי לגרום לשלשולים, הורדת הכולסטרול בדם, במניעת מחלות לב, יתר לחץ דם ועוד. ההרכב התזונתי של בטמפה שתי רמות של חלבון, שומן, פחמימות לא השתנתה הרבה לעומת סויה. עם זאת, בשל אנזימי עיכול המיוצר על ידי טמפה ופטריות, חלבונים, שומנים, פחמימות בטמפה להיות מתעכל בקלות רבה יותר בגוף מאשר למצוא סויה. לכן, טמפה הוא טוב מאוד לתת לכל קבוצות הגיל (מתינוקות ועד קשישים), כך אפשר לכנות את המזון בכל הגילאים. בהשוואה סויה, יש כמה דברים לטובת בטמפה. מבחינה כימית ניתן לראות מן רמות גבוהות של מוצקים מומסים, חנקן מומס, חומצות אמינו חופשיות, חומצות שומן חופשיות, העיכול, יעילות ערכי חלבון, כמו גם את הציון של החלבון. מספר מחקרים הראו כי חומרים מזינים בטמפה מתעכל בקלות רבה יותר, נספג, ולנצל את הגוף בהשוואה לזו של פולי סויה. הוכח בתינוקות וילדים מתחת לגיל חמש עם תת תזונה שלשול כרוני. עם הפרשה של טמפה, עלייה במשקל תגדיל תת תזונה ושלשול כדי להירפא תוך זמן קצר. עיבוד פולי סויה לתוך טמפה תפחית את רמות raffinosa ו stakiosa, המהווה מתחם גרימת סימפטומים של גזים (נפיחות בבטן). איכות תזונתית גבוהה המאפשרת תוספת של טמפה טמפה כדי לשפר את האיכות של דגנים פקעות. צלחת מזון יומית של אורז, תירס, או tiwul יגדיל את איכות התזונה כאשר הוסיף טמפה. חתיכת בטמפה מטוגן (50 גרם) מספיקה כדי לשפר את האיכות התזונתית של 200 גרם אורז. מזון, תערובת של טמפה, טמפה אורז, תירס, קסבה, טמפה, יחס 07:03, הוא מספיק טוב כדי לתת לילדים מתחת לגיל חמש.
חומצת שומן במהלך תהליך התסיסה טמפה, קיימת נטייה לעלייה במידת unsaturation השומן. לפיכך, חומצות שומן רב בלתי רווי (חומצות שומן רב בלתי רווי, PUFAs) עלה מספר. בתהליך זה חומצה פלמיטית וחומצה לינולאית ירידה קלה, בעוד הגידול שחל חומצה אולאית וחומצה לינולאית (חומצה לינולנית אינו נוכח סויה). חומצות שומן בלתי רוויות יש השפעה על הורדת הכולסטרול בדם התוכן, כך שהוא יכול לנטרל את ההשפעות השליליות של סטרולים בגוף.
ויטמין שתי קבוצות של ויטמינים הכלול בטמפה, אשר מסיסים במים (ויטמין B קומפלקס) ושומן מסיס (ויטמינים A, D, E, K). בטמפה הוא מקור של ויטמין B, עם פוטנציאל ענק. סוגי ויטמינים הכלול בטמפה, כולל ויטמין B1 (תיאמין), B2 (ריבופלאבין), חומצה פנטותנית, חומצה ניקוטינית (ניאצין), ויטמין B6 (פירידוקסין) ו-B12 (cyanocobalamin). ויטמין B12 הוא נפוץ למצוא מוצרים מן החי ולא נמצאים מזונות צמחיים (ירקות, פירות, דגנים), אבל טמפה טמפה מכילים ויטמין B12, לכן המקור היחיד הפוטנציאל של ויטמינים במוצרי מזון מן הצומח. עליית רמות של ויטמין B12 הוא הבולט ביותר בייצור של טמפה, פעילות ויטמין B12 עלה ל 33 פעמים במהלך התסיסה של סויה, כ 8-47 פעמים ריבופלאבין, פירידוקסין 4-14 פעמים, ניאצין 2-5 פעמים, 2 פעמים -3 ביוטין, חומצה פולית 4-5 פעמים, וגם חומצה פנטותנית פי 2. ויטמין זה אינו מיוצר על ידי טמפה תבניות, אלא על ידי זיהום חיידקי Klebsiella pneumoniae כגון ו Citrobacter freundii. רמות של ויטמין B12 על טמפה נע בין 1.5-6.3 מיקרוגרם 100 גרם טמפה יבשים. סכום זה הצליח לענות על הצרכים של אדם ליום של ויטמין B12. עם נוכחות של ויטמין B12 על טמפה, צמחונים לא צריכים להרגיש מודאגים מחסור של ויטמין B12, כל עוד הם לערב את טמפה בתפריט היומי.
מינרל בטמפה מכיל מינרלים מאקרו ומיקרו בכמויות מספיקות. כמות המינרלים ברזל, נחושת, אבץ, בהתאמה, 9.39, 2.87, ו 8.05 מ"ג לכל 100 גרם טמפה. עובש טמפה יכול לייצר אנזימים אשר מתאר חומצה phytic fitase (אשר נקשר מספר מינרלים) כדי זרחן אינוסיטול. עם פירוק של חומצה phytic, מינרלים מסוימים (כגון ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ) יהיה זמין יותר להיות מנוצל על הגוף.
נוגדי חמצון נוגדי חמצון בתוך בטמפה גם מצאו חומר בצורה של איזופלבונים. כמו ויטמינים C, E, קרוטנואידים, isoflavones גם נוגד חמצון מה שצריך על ידי הגוף כדי לעצור את התגובה של היווצרות רדיקלים חופשיים. ב סויה ישנם שלושה סוגים של איזופלבונים, daidzein כלומר, glisitein ו genistein. בטמפה, בנוסף על שלושה סוגים של איזופלבונים נמצאים גם גורם נוגד חמצון II (6,7,4-trihydroxy isoflavone), אשר יש תכונות נוגדות חמצון החזקים ביותר מאשר איזופלבונים בסויה. נוגדי חמצון אלו מסונתזים במהלך תהליך התסיסה של סויה לתוך טמפה על ידי חיידקים Micrococcus luteus ואת החיידק Coreyne. הזדקנות (הזדקנות) יכול להיות מעוכבת כאשר המזון הנצרך יומי מכיל מספיק חומרים נוגדי חמצון. מכיוון טמפה הוא מקור טוב לחומרים נוגדי חמצון, צריכת כמות מספקת באופן קבוע יכול לסייע במניעת הזדקנות מוקדמת. מחקר שנערך באוניברסיטת צפון קרוליינה, ארצות הברית, מצא כי genestein ו phytoestrogens למצוא טמפה הצליח למנוע סרטן הערמונית וסרטן השד.
איכות בטמפה מושפע במידה רבה השמרים בשימוש. אם הוא משמש שמרים את השמרים באיכות טובה, אז טמפה המיוצר יהיה גם טוב לבריאות שלנו. אנו מייצרים שמרים הטוב ביותר איכות טמפה, טמפה ניתן להשלים במהירות בתוך 36 שעות מהממשל של שמרים המיוצר טמפה ריחני. ניתן להשיג בגודל של 500 גרם במחיר 25 דולר, 1 קילוגרם גודל 50 דולר ארה"ב המחירים (כולל משלוח). למעוניינים ניתן לפנות באמצעות SMS +6281252346840, דוא"ל: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar