Jumat, 29 Juli 2011
Kvalita kvasnice fermentované sójové, Tempeh
Tempeh je kvasil jídla typická pro Indonésii. Tempeh je vyrobena ze sojových bobů kvasnic krmil a uložena po dobu asi 2 dny. Tempe připraven k vaření. Tempe má potenciál být používán proti volným radikálům, které mohou zpomalit stárnutí a prevenci degenerativních onemocnění (ateroskleróza, ischemická choroba srdeční, diabetes mellitus, rakovina, atd.). Kromě Tempe také obsahují antibakteriální látky, které způsobují průjem, snížení cholesterolu v krvi, prevence srdečních chorob, vysoký krevní tlak a další. Nutriční složení Tempe i množství bílkovin, tuků, sacharidů a příliš nezměnila oproti sóji. Nicméně, protože trávicí enzymy produkované houbami, tempeh, bílkoviny, tuky, sacharidy a v Tempe, aby se snadněji stravitelné v těle, než je tomu v sóji. Proto, tempeh je velmi dobré mít pro všechny věkové skupiny (od nemluvňat po seniory), tak to by se dalo nazvat jídlo všech věkových kategorií. Ve srovnání s sóji, tam jsou některé věci, které prospívají v Tempe. Chemicky je vidět ze zvýšené hladiny rozpuštěných látek, rozpuštěný dusík, volné aminokyseliny, volné mastné kyseliny, stravitelnost, hodnoty bílkovin účinnost, stejně jako skóre bílkovin. Několik studií ukázalo, že živiny Tempe snadněji stravitelné, vstřebává a využívá tělo ve srovnání se, že v sóji. Bylo prokázáno u kojenců a dětí do pěti let s podvýživou a chronického průjmu. S poskytováním tempeh, bude zvýšení tělesné hmotnosti podvýživou a průjmy, aby se léčil v žádné době. Zpracování sójových bobů na tempeh sníží úroveň raffinosa a stakiosa, což je směs způsobující příznaky nadýmání (nafouklé břicho). Vysoce nutriční kvality, která umožňuje přidání tempeh tempeh ke zlepšení kvality obilovin a hlíz. Denní strava se skládá z misky rýže, kukuřice, nebo tiwul zvýší kvalitu výživy při přidání tempeh. Kus smažené Tempe (50 gramů) stačí ke zlepšení nutriční hodnoty na 200 g rýže. Potraviny, tempeh směs rýže, kukuřice, tempeh, maniok, tempeh, v poměru 7:03, to je dost dobrý, aby se u dětí do pěti let.
Mastných kyselin Během procesu fermentace tempeh, je tendence ke zvýšení stupně nenasycenosti tuku. Tak, polynenasycených mastných kyselin (polynenasycené mastné kyseliny, PUFA) se zvýšil počet. V procesu je kyselina palmitová a kyselina linolová mírně poklesly, zatímco nárůst zaznamenal kyseliny olejové a linoleové kyseliny (kyselina linolenová není v sóji). Nenasycené mastné kyseliny mají vliv na snížení hladiny cholesterolu v obsahu, tak to může neutralizovat negativní účinky sterolů v těle.
Vitamín Dvě skupiny vitamínů obsažených v Tempe, který je rozpustný ve vodě (vitamin B komplex) a rozpustné v tucích (vitaminy A, D, E a K). Tempe je zdrojem vitamínu B s obrovským potenciálem. Typy vitamínů obsažených v Tempe, včetně vitamínu B1 (thiamin), B2 (riboflavin), kyselinu pantotenovou, kyselinu nikotinovou (niacin), vitamin B6 (pyridoxin) a B12 (kyanokobalamin). Vitamin B12 se běžně vyskytují v potravinách živočišného původu a nejsou nalezené v rostlinných produktech (zelenina, ovoce a obilí), ale tempeh tempeh obsahují vitamin B12, a tak jediným možným zdrojem vitamínů z rostlinných potravin. Zvýšení hladiny vitamínu B12 je nejnápadnější při výrobě tempeh, vitamin B12 aktivita vzrostla na 33 krát během kvašení sójových bobů, což je asi 8-47 krát riboflavin, pyridoxin 4-14 krát, niacin 2-5 krát, 2 -3 časy biotin, kyselina listová 4-5 krát, a kyselinu pantotenovou 2-krát. Tento vitamín je nevyrábí plísněmi tempeh, ale bakteriální kontaminanty, jako jsou Klebsiella pneumoniae a Citrobacter freundii. Hladiny vitamínu B12 v tempeh rozmezí 1,5 až 6,3 mikrogramů na 100 gramů sušených tempeh. Tato částka byla schopna splnit požadavky na osobu a den vitamínu B12. Díky přítomnosti vitaminu B12 v tempeh, vegetariáni nemusí cítit obavy z nedostatku vitaminu B12, tak dlouho, dokud se týkají tempeh v denním menu.
Minerální Tempe obsahuje makro a mikro minerály v dostatečném množství. Množství minerální železo, měď a zinek, respektive 9,39, 2,87 a 8,05 mg na 100 g tempeh. Tempeh plísně mohou produkovat enzymy, které se bude přehled fitase kyseliny fytové (který se váže několik minerálů) na fosfor a inositol. Při zhroucení kyseliny fytové, některé minerály (např. železo, vápník, hořčík a zinek), které mají být více k dispozici pro využití v těle.
Antioxidanty Uvnitř Tempe antioxidant nachází také látky ve formě isoflavonů. Stejně jako vitaminy C, E a karotenoidů, isoflavonoidy také antioxidant, který je potřeba v těle k zastavení reakce volných radikálů. V sóji existují tři typy izoflavonů, daidzein tj. glisitein a genistein. V Tempe, kromě tří druhů isoflavonů jsou také obsaženy antioxidant faktor II (6,7,4-trihydroxy Isoflavone), který má nejsilnější antioxidační vlastnosti, než isoflavony v sóji. Tyto antioxidanty jsou syntetizovány během fermentace sóji do tempeh bakterií Micrococcus luteus a Coreyne bakterií. Stárnutí (stárnutí), kdy může dojít k blokaci spotřeby potravin denně obsahuje dostatek antioxidantů. Vzhledem k tomu, tempeh, je dobrým zdrojem antioxidantů, konzumace dostatečného množství pravidelně může pomoci předcházet předčasnému stárnutí. Výzkum provedený na University of North Carolina, Spojené státy, zjistila, že genestein a fytoestrogeny nalezené v tempeh podařilo zabránit rakoviny prostaty a prsu.
Kvalita Tempe je silně ovlivněna použitou droždí. Je-li použit kvasinek je droždí kvalitní, pak produkoval tempeh bude dobré pro naše zdraví. Vyrábíme nejlepší kvalitu kvasnic tempeh, může tempeh být rychle dokončeny do 36 hodin od podání droždí a produkoval tempeh voňavé. K dispozici ve velikosti 500 g 25 USD cena, velikost 1 kilogram 50 USD cen, (včetně dopravy). Pro zájemce může kontaktovat prostřednictvím SMS na +6281252346840, Email: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar