Jumat, 29 Juli 2011

Kvalitet jäst fermenterade sojabönor, tempeh


Tempeh är en fermenterad mat typisk för Indonesien. Tempeh är tillverkad av sojabönor matas jäst och lagrad i ca 2 dagar. Tempe redo att kokas. Tempe har potential att användas mot fria radikaler, som kan bromsa åldrandet och förhindra degenerativa sjukdomar (åderförkalkning, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes mellitus, cancer osv.) Dessutom Tempe även innehålla antibakteriella ämnen som orsakar diarré, sänkning av kolesterolhalten i blodet, förebygga hjärtsjukdomar, högt blodtryck och andra. Näringsämnen sammansättning Tempe båda nivåerna av protein, fett och kolhydrater inte förändrades mycket jämfört med soja. Men på grund av de matsmältningsenzymer som produceras av svampar tempeh, proteiner, fetter och kolhydrater i Tempe att vara mer lättsmält i kroppen än den som finns i sojabönor. Därför är tempeh mycket bra att ges till alla åldersgrupper (från spädbarn till äldre), så det kan kallas mat i alla åldrar. Jämfört med soja, finns det några saker som gynnar i Tempe. Kemiskt den kan ses från ökade nivåer av lösta ämnen, löst kväve, fria aminosyror, fria fettsyror, smältbarhet, protein värden effektivitet, liksom poängen av proteinet. Flera studier har visat att näringsämnen Tempe mer lättsmält, absorberas och utnyttjas i kroppen jämfört med den i soja. Det har visats hos spädbarn och barn under fem år med undernäring och kronisk diarré. Med tillhandahållande av tempeh, kommer viktökning ökar undernäring och diarré för att bli botade på nolltid. Bearbetning sojabönor i tempeh kommer att minska nivåerna av raffinosa och stakiosa, som är en förening som orsakar symtomen på flatulens (uppsvälld mage). Hög näringsmässiga kvalitet som medger tillägg av tempeh tempeh för att förbättra kvaliteten på spannmål och rotfrukter. Daglig matskål som består av ris, majs eller tiwul kommer att öka kvaliteten på näring när de läggs tempeh. En bit stekt Tempe (50 gram) är tillräcklig för att förbättra den näringsmässiga kvaliteten på 200 g ris. Livsmedel-tempeh blandning av ris, majs, tempeh, kassava, tempeh, i 07:03-förhållande är det tillräckligt bra för att ges till barn under fem år.
Fettsyra Under tempeh jäsningsprocess, det finns en tendens till en ökning av graden av omättnad av fettet. Således ökade fleromättade fettsyror (fleromättade fettsyror, PUFA) i antal. I processen handlar palmitinsyra och linolsyra minskade något, medan ökningen har skett i oljesyra och linolensyra (linolensyra finns inte i soja). Omättade fettsyror har en sänkande effekt på serumkolesterol innehåll, så det kan neutralisera de negativa effekterna av steroler i kroppen.
Vitamin Två grupper av vitaminer som finns i Tempe, som är vattenlösligt (vitamin B-komplex) och fettlösliga (vitaminerna A, D, E och K). Tempe är en källa till vitamin B med stor potential. Typer av vitaminer som finns i Tempe, inklusive vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), pantotensyra, nikotinsyra (niacin), vitamin B6 (pyridoxin) och B12 (cyanokobalamin). Vitamin B12 är vanligt förekommande i animaliska produkter och inte finns i vegetabilier (grönsaker, frukt och spannmål), men tempeh tempeh innehåller vitamin B12, så det enda potentiell källa till vitaminer från vegetabiliska livsmedel. Den ökade nivåer av vitamin B12 är mest slående i tillverkningen av tempeh, B12 verksamheten ökade till 33 gånger under jäsning av sojabönor, ungefär 8-47 gånger riboflavin, pyridoxin 4-14 gånger, niacin 2-5 gånger, 2 -3 gånger biotin, folsyra 4-5 gånger, och pantotensyra 2-faldigt. Detta vitamin är inte producerad av formar tempeh, utan av bakteriella föroreningar som Klebsiella pneumoniae och Citrobacter freundii. Nivåer av vitamin B12 i tempeh varierade från 1,5 till 6,3 mikrogram per 100 gram torkade tempeh. Detta belopp har kunnat möta behoven hos en person per dag av vitamin B12. Med förekomsten av vitamin B12 i tempeh, vegetarianer behöver inte känna oro över bristen på vitamin B12, så länge de inbegriper tempeh i den dagliga menyn.
Mineral Tempe innehåller makro-och mikronivå mineraler i tillräckliga mängder. Mängden mineral järn, koppar och zink respektive 9,39, 2,87 och 8,05 mg per 100 g tempeh. Tempeh mögel kan producera enzymer, som presenterar fitase fytinsyra (som binder flera mineraler) för att fosfor och inositol. Med uppdelningen av fytinsyra, vissa mineraler (som järn, kalcium, magnesium och zink) att vara mer tillgängliga för att utnyttjas i kroppen.
Antioxidanter Inne Tempe antioxidant som finns också ett ämne i form av isoflavoner. Liksom vitaminerna C, E och karotenoider, isoflavoner också en antioxidant som behövs av kroppen för att stoppa reaktionen av fria radikaler bildas. I sojabönor finns det tre typer av isoflavoner, daidzein dvs glisitein och genistein. I Tempe, gäller utöver de tre typerna av isoflavoner också innehöll en II antioxidant faktor (6,7,4-Trihydroxy isoflavone), som har den mest kraftfulla antioxidativa egenskaper än isoflavoner i soja. Dessa antioxidanter är syntetiseras under jäsningsprocessen av sojabönor i tempeh av bakterier Micrococcus luteus och Coreyne bakterie. Aging (åldring) som kan hämmas när maten konsumeras dagligen innehåller tillräckligt med antioxidanter. Eftersom tempeh är en bra källa till antioxidanter, konsumtion av tillräckliga mängder regelbundet kan bidra till att förhindra för tidigt åldrande. Forskningen som bedrivs vid University of North Carolina, USA, fann att genestein och fytoöstrogener som finns i tempeh kunde förebygga prostata-och bröstcancer.
Kvaliteten på Tempe påverkas starkt av den använda jäst. Om jäst som används är jästen av god kvalitet, då tempeh produceras kommer också vara bra för vår hälsa. Vi producerar den bästa tempeh kvalitet jäst, kan tempeh snabbt avslutas inom 36 timmar efter tillförsel av jäst och tempeh produceras doftande. Finns i storlekarna 500 gram US $ 25 pris, storlek 1 kilo 50 USD priser, (inkluderar frakt). För dem som är intresserade kan kontakta via SMS till +6281252346840, E-post: FermentedSoybeanTempe@Gmail.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar